![]() |
spróbuję go do innego kompa podłączyć.
|
Ciekawe, wejdź w menadżer tam gdzie byłeś i usuń wszystkie kanały, potem restart.
Jak format (czysty nowy system) i aplikacja na niego sterowników nie pomoże to wtedy dopiero zgodziłbym się z yahol'em. PS Mógłbyś też sprawdzić, tak w razie czego na innej taśmie ten dysk, tylko taśma ma mieć 80 żył a nie 40 - tak sądzę, że wiesz. :) |
kurde ja to pozytywnie pisałem :) sorka jeśli Cię obraziłem.
zainstalowałem sterowniki do chipsetu via i nic dalej to samo :( |
Cytat:
To jest właśnie ta wdzięczność! Człowiek się stara (nawet dwa człowieki), pisze, wymyśla, a tu proszę! |
widzę że wam się nudziło w nocy i coś napisaliście, dzięki :)
spróbuje coś pokombinować, o wynikach napiszę później, komp wiem że stary ale dąłem za niego 150zl więc na bzdety się przyda. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Ja bym sobie dal spokój. Po prostu, nie pamiętam wszystkich niuansów i sztuczek Windowsa. |
Cytat:
|
Cytat:
Co prawda na lapku mam W7, ale nie ruszyłem w nim nic z systemem od nowości. A na BootCampie czy VMWare, po prostu wkłada się płytę systemowa i już. |
Po to producenci mobo dodają płytę z driverami, taki ktoś często wie tylko, że musi to wgrać, ale nie wie nawet co wgrywa. :)
Postępowy W7 na szczęście w większości przypadków zasysa sobie certyfikowane sterowniki sam. No ale tu mowa o XP. |
Cytat:
|
Po secundo:
- kilka sekund w googlu podpowiada, że ta płyta ma chipset VIA - więc szukaj sterowników do chipsetu VIA (klik). po tertio: - skoro to dysk ATA/kontroler ATA to włącz DMA w menadżerze urządzeń (gałązka kontrolery IDE) Cytat:
Yahol, osiołku :) nie poddawaj się tak prędko ! |
Po pierwsze primo:
-MoBo MSI to delikatnie mówiąc szmelc. Do tego na Athlonie. Po drugie primo: -dysk 160GB Seagate, to staruszek. Po trzecie primo: -nie ma czegoś takiego jak sterowniki do dysków, są sterowniki do kontrolerów, a tych jak przypuszczam producent do tej pyty nie aktualizował od lat. Jeżeli zaś dysk jest widoczny jako "coś tam, coś tam" to obstawiam bardziej elektronikę dysku, niż błąd kontrolera. Sumując - dałbym sobie spokój tym dyskiem. Więcej niż napisałem, nie pomogę. Nie mam umiejętności Kaszpirowskiego. |
Problem z Dyskiem Seagate
Seagate Barracuda 7200.10 160GB, Ultra ATA/100, 7200rpm, 2MB RoHS
Mam taki problem że strasznie wolno między tym dyskiem a innymi dyskami (nośnikami danych) przesyłają się dane, albo jest uszkodzony albo coś jest ze sterownikiem :( w menadżerze urządzeń widać ten dysk ale nie nazywa się seagate (tak jak np 1 dysk max coś tam) Tylko pisze Dysk lokalny, dodam jeszcze że w biosie jest normalnie pisze że 160gb jest ale nie ma tych podziałów ile jest sektorów itp. Szukałem sterowników i nie mogę znaleźć nawet na stronie producenta. moja płyta główna: MSI KT Delta win xp sp3 proszę o pomoc w tym temacie ^^ |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:12. |