![]() |
Nagrywarka BD z 3d? jaka?
Witam,
poszukuje szybkiej nagrywarki BD, z mozliwoscia nagrywania 3d :) rozmawialem z kilkoma osobami i w sumie nikt mi zdecydowanie nie powiedzial, czy kazda nagrywarka BD nagra 3d.. Jakie nagrywarki polecacie? |
np.Pioneer BDR-206MBK BDXL obsługuje 3D
|
Cytat:
A co to znaczy, że nagrywarka BD obsługije 3D? Nie kapuję... |
Cytat:
http://www.elektroonline.pl/news/923..._Zapowiedziana |
Cytat:
To tak jakbym zapytał, czy moja stara nagrywarka DVD może zapisywać na pyty filmy MKV bo do tej pory zapisywałem tylko AVI. Mam rację? Zgaduję że nie - bo przedstawiłem tylko mój tok myślenia, nic więcej, dlatego więc proszę o wyjaśnienie mi (i innym czytelnikom forum) jak to dokładnie jest. Dzięki! |
No właśnie nie do końca tez to rozumiem, bo przecież komputerowe napędy nie mają żadnych funkcji odtwarzania filmów. Całe dekodowanie odbywa się przez CPU lub GPU komputera oraz odpowiedni program.
Może pieniądze wyciągają i tyle. A nagrywanie 3D to już w ogóle nieporozumienie, bo skąd wziąć trójwymiarowe źródło. |
Może płyta się obraca w takiej nagrywarce w trzech wymiarach? :szczerb:
|
Sprawdzone...
LiteOn 112 ma obsługę 3D. Rip płytki 3D 1:1 do obrazu ISO i wypalenie w Nero 10. Tak wypalona płytka sprawdzona na zestawie 3D LD, Samsung i Sony. Na koniec płytka sprawdzona na Sony VPCF21Z1E i Corel WinDVD. Obraz 3D płynny i wyświetlany poprawnie. Na zestawie LED Cinema 3D Smart TV 55LW570S najlepszy obraz 3D bez migotania i bólu oczu. :spoko: |
Cytat:
P.S. Z ciekawości - czy taki film (3D) da się zripować o normalnego 2D? Czy raczej jak jest w wersji 3D, to tylko 3D? |
Obsługa 3D oznacza, że wkładamy płytkę 3D i możemy oglądać wideo w 3D.
LiteOn 112 ma taką możliwość. Bez tej obsługi film 3D będzie wyświetlany w 2D. Każdy film 3D można zripować do formatu 2D. |
Cytat:
Cytat:
3D - jak to jest rozwiązane w sensie kompresji? Są dwa niezależne strumienie video? |
Cytat:
Cytat:
Obraz w formacie BD3D zapisywany jest na równoległych strumieniach MPEG dla każdego oka oddzielnie. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:47. |