![]() |
Programy ściąga się ze strony dewelopera/wydawcy, a nie z "plikowni". To tak BTW. ;) A dlaczego? A dlatego, że nie wiadomo czy plik ten nie został wzbogacony o jakąś niespodziankę.
|
Ok,thx,wszystko jasne.
Teraz mogę uruchomić Eboostr 4.0 . Fajny programik,przyspieszaa pc polecam. Jakby ktoś szukał to na moim chomiku:stahurski Serwer chomikuj chyba każdy zna. |
nie spotkalem sie z karta, ktora po zakupie byla ustawiona na lock
|
Goodram nawet nie wie jakie karty sprzedaje, obecnie z opakowania znika oznaczenie klasy karty - producent zapytany o klase odpowiada2 lub 4;)
|
Cytat:
Nie jesteś pierwszy i pewnie nie ostatni, który ma problemy z tymi kartami. Albo nie trzymają pojemności, albo się sypia, albo jeszcze coś. Najzabawniejsze jest to, ze dystrybutorzy na ogól wiedzą o tych problemach i wymieniają je bez żadnych problemów. No chyba, ze masz niekompatybilny czytnik kart, SDHC lub MSDHC różnią się od siebie i nie działają na wszystkich czytnikach. (nie są kompatybilne wstecz) |
Może podróbka?
Ja zawsze kupuję SanDiski. Masowo podrabiane są Kingstony. Klasy prędkości określają... klasy prędkości. ;) Jeśli masz Class 6 to zapis nie będzie wyższy niż 6MB/s. Winda czasem też oszukuje, więc jakoś specjalnie nie ma się tym co sugerować. |
To ja już sam nie wiem,teraz niezależnie w jakiej pozycji mam przełącznik karta działa poprawnie,poprzednio było inaczej.Jedna poszła nawet na gwarancję.Formatowałem ją (przy przeł. w pozycji LOOK) na ntfs,nie wytrzymała tego.Wymienili na nową,może teraz mi dali taką bez działającej blokady zapisu :wow:.
Żaden badziew to nie był ,tylko porządna goodram 4gb class 6 ,pisało na niej made in japan,prędkości osiągała przyzwoite zapis 10,odczyt 20 , |
Kupiłeś jakiś badziew. "Suwak" jest po to aby blokować możliwość zapisu i nie ma wpływu w żaden sposób na żywotność karty. Używam bardzo często, szczególnie jeśli chcę zanieść komuś jakieś dane bez narażania się na "pasażera na gapę". ;)
Cytat:
|
Ten przełącznik nie ma prawa uszkodzić karty, ma zapobiegać zapisywaniu na niej danych. Kupowałem kilka kart SD i nigdy nie był on fabrycznie przełączony na LOCK.
pozdrawiam |
Karty pamięci SDHC, przełącznik blokady zapisu, a PC
Dwie kart pamięci SDHC uszkodziłem,zanim się zorientowałem dlaczego.
Winny był tzw. przełącznik ochrony zapisu,taki mały z oznaczeniem"LOOK" Dlaczego producenci nie umieszczają na opakowaniu,blistrze takiej sdhc żadnej informacji o tym przełączniku,a fabrycznie jest ustawiony na blokowanie. I co jeden ,dwa formaty na system plików ntfs i karta jest załatwiona na amen.Sprawdzone przezemnie. Niepotrzebny ,żle oznakowany niszczycielski przełącznik . Ile osób tak mialo,kupiło katrtę pamięci sdhc ,wkłada do czytnika i do usb pc. I zdziwienie karta szwankuje,nie pojawia się żaden komunikat o konieczności przełączenia blokady zapisu. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:10. |