Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Odzyskiwanie danych (https://forum.cdrinfo.pl/f109/)
-   -   Odzyskiwanie danych po formacie z ntfs do hfs+ (https://forum.cdrinfo.pl/f109/odzyskiwanie-danych-po-formacie-ntfs-hfs-88828/)

laptokowiec 24.05.2011 11:09

Jak R-Studio nie da pozytywnych efektów, spróbuj użyć DMDE

wielkoduszny 23.05.2011 09:26

Mam nowiny. R-Studio, które wykrzaczało się na Hiren's Boot, na świeżej siódemce odtwarza strukturę katalogów wraz z nazwami plików :D Od 20 godzin już pracuje - musiałem zostawić kompa włączonego na chacie ;P Ciekawe, jaki będzie końcowy efekt :D

yahol 20.05.2011 20:36

Cytat:

Napisany przez yahol (Post 1161687)
Poczekajmy na rezultaty pracy CnW Data Recovery lub GetData.

Cytat:

Napisany przez Misiek4 (Post 1162433)
Haha zaden ekspert ze mnie, ale GetData pomogl wiele razy w przypadkach, gdy inne programy nie dawaly rady.

CBN!

(Coś musisz napisać. Twoja odpowiedź powinna zawierać co najmniej 5 znaków.)

wielkoduszny 20.05.2011 16:33

Niemniej jednak na browara w tarnowie zapraszam za pomoc :P haha :P Od czasu do czasu przejeżdzam tamtędy ;P

Misiek4 20.05.2011 16:24

Haha zaden ekspert ze mnie, ale GetData pomogl wiele razy w przypadkach, gdy inne programy nie dawaly rady.

wielkoduszny 20.05.2011 16:22

Ale czy on nie będzie miał problemu z hfs+? Z tego co widziałem jest w 2 wersjach. dla fat i ntfs :) Niby dane utracone z ntfs. ale format w hfs+. GetDataBack jest i w Hiren's boot, ale jako opcja, trzeba doinstalować i sie jeszcze nie bawiłem. Ale prawie 160 GB mam już na HDD. Nie sądzę by więcej się udało. Ale z drugiej strony guru nie jestem i raczej Ty masz rację :) Jeszcze popróbuję. bo w tym przypadku liczy się ilość ;P

Misiek4 20.05.2011 10:03

Wielkoduszny, sprawdz przy okazji tez inne. Z bardziej zaawansowanych to: GetDataBack

wielkoduszny 20.05.2011 09:21

Odzyskałem 3/4 danych. Pogrupowane w kategoriach. Burdel jakich mało i przeglądania na rok ;) Ale co odzyskane, to odzyskane :) Dobry programik :) jakby ktoś miał wątpliwości. Handy Recovery :D

wielkoduszny 19.05.2011 00:32

No i od 2 tyg, odkąd mam ów problem nie zapisałem ani bajta na tej partcji ;) Ale Handy Recovery spisuje się nieźle podczas pierwszej analizy :) Właśnie pod wpływem mojego małego nieszczęścia kupiłem HDD do magazynowania najcenniejszych informacji :) Szkoda, że tak późno. Ale teraz bezwzględnie polecam wydać te parę groszy, tym bardziej, że poniżej 2 stówek mam hdd pod usb 1 tera, co może obecnie dużo nie jest, ale wydatek niewielki, a jaki spokój ;) ...byłby gdybym pomyślał wcześniej ;P

Patrix 19.05.2011 00:17

Jakbyś miał coś majstrować, to w taki sposób,
że usuwasz partycję bez dodatkowego wymazywania,
a jak będziesz na 'pustej' przestrzeni tworzyć partycje ntfs to zastosuj 'formatowanie szybkie'.

Potem pod Windowsem programy typu ARDC Data Recovery Tools, PandoraRecovery itd.
z tym, że odzyskiwane pliki zapisywane mają być na innym dysku, ten 'cenny' w tym wypadku tylko do odczytu.

wielkoduszny 19.05.2011 00:01

No ja właśnie myślałem o ponownym formacie spowrotem do ntfs w razie, gdyby był problem z wykryciem hfs+, no ale raczej do wszystkiego można programy znaleźć, więc nie brałem tego za opcję ;). Sorry, za nieobeznanie z forami - rzadki bywalec takowych ze mnie. Za burdel w postach pod postami też ;) Handy Recovery śmiga cały czas i obawiam się, że skończy nad ranem ;) Dzięki ;)

yahol 18.05.2011 23:30

Nikt nie uciekł :)
Po prostu zgodnie z zasada, "nie wiem - nie mówię" czekam na jakieś wyniki, lub objawienie :)
O strukturze katalogów, to było wiadomo od początku, ze się nie odzyska, nazwy plików - niekoniecznie, to jest niestety przypadłość, przy utracie informacji o położeniu i wielkości plików, która jest na początku zapisu (na dysku).

Miałem przez chwile pomysł, aby wykonać "szybkie" formatowanie, tak jak formatowanie do Ext. Journaled, usuwa tylko zapis o alokacji plików i pozwala na zapis w miejscach przeznaczonych do nadpisania ($).
Pomysł dość ryzykowny i głupi, ale wtedy każdy program skanujący, przeczesze dysk i coś odczyta.

Ps: może jakiś mod połączy posty, co by nie były pod sobą, albo włączy mechanizm, automatycznie łączący posty.

wielkoduszny 18.05.2011 23:14

No i wszyscy Panowie z wątku pouciekali ;) Handy Recovery widzę radzi sobie nieźle. Właśnie mi skanuje. Oczywiście o strukturze katalogów i oryginalnych nazwach plików mogę zapomnieć, a to przekichana dla mnie sytuacja :/ Ale lepsze to niż nic. Zobaczymy, czy najważniejsze dokumenty mi odzyska :] Czears ;]

wielkoduszny 18.05.2011 15:46

r-Studio wykrywa struktury ntfs, ale przy 99% skanowania zwis programu ;P Próba odzyskania danych kończy się zgraniem plików macowych ;P God damn it ;) Jest coś jeszcze, co widzi wszelkie partycje? ;P No i ktos miał pomysł, ponoć jakiś dziwny ;)

wielkoduszny 17.05.2011 19:37

CnW może i by sobie poradził. Gdyby był w pełnej wersji :P Działam dalej ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:21.