![]() |
WIEDŹMIN II POMOCY
Witam piszę w sprawie wiedzmina 2 który nie dawno wyszedł i narobił sporo zamieszania
a więc mam problem i proszę o pomoc .. wszystko sprawdziłem i nic wyskakuje mi zawsze ten sam błąd Błąd transferu składnika składnik: wymagane pliki grupa pliku: data plik:D:/data2.cab błąd: błąd danych (CRC) za każdym razem to samo gry oddać nie mogę a sprzedawca mówi że to błąd napędu DVD i tłumaczy by skopiować to na komputerze i otworzyć z kopii mi nawet kopia się nie pojawia i wyskakuje kolejny błąd przy kopiowaniu pliku data2 na innym komputerze nie da się skopiować bo wyskakuje błąd za mało miejsca na dysku , jak dysk ma 320 GB ???? dlaczego ? ja się pytam dlaczego ?! wszystko kupione dobre oryginalne i nie działa ?! POMOCY naprawdę nic nie da się zrobić :help::help: |
Dysk może mieć i 3 TB, ważne jest, ile z tego miejsca pozostaje wolne. Jaki masz napęd DVD i jak długo? Czy napęd ma problemy z odczytem innych płyt?
|
napęd nigdy nie miał problemów z żadną grą a co do tych 320 Gb wolne było jakieś 312 Gb co do napędu to to jest atapi dvd a DH20A4P
na opakowaniu piszę napęd optyczny DvD x8 zgodny z DvD9 |
Gra potrzebuje około 16GB wolnego miejsca na dysku-jak dla mnie wygląda na felerny nośnik -błąd CRC
|
Czyli co mogę zrobić by to naprawić ? :(
|
Jeśli kopiowanie jest przerywane mniej więcej w połowie (czy powiedzmy: po ok. 4 GB, bo nie kupiłem jeszcze dwójki i nie wiem, ile pliki zajmują miejsca na płycie) to jednak stawiałbym na problem napędu z odczytem dwuwarstwowej płyty. Najpierw próbowałbym z innym napędem (na przykład przełożyć z tego innego komputera). Oczywiście kopiowanie płyty "jak jest" nie ma sensu, przecież jest zabezpieczona, trzeba próbować instalować.
Uwaga ogólna - dziś gry czy filmy nie są tłoczone na najwyższej jakości nośnikach, często wydawcy chcą oszczędzić nawet te marne kilkadziesiąt groszy. W takim jednak wypadku reklamacja jest jak najbardziej uzasadniona. |
pierwsza płyta ma ( u mnie) ok 8Gb . instalacja pada po 1/3 a kopiowanie po połowie może jakoś tak
zawsze z tym samym błędem data2 albo nie może skopiować data2 , albo to powyżej |
To by się zgadzało - w połowie napęd kończy odczytywanie pierwszej warstwy i "przeskakuje" na drugą. Domyślam się, że gra ma dwie płyty, stąd postęp przy instalacji może być inny (wskazuje ilość danych z obu płyt). Spróbuj z innym napędem, jeśli nie pomoże, reklamuj nośnik jako uszkodzony.
|
Wbijaj się na suport -tylko dziś jest tam młyn:>w związku właśnie z Wiedźmą 2-ciężko się dobić na stronę:D-widocznie nie ty jeden masz problem :>
http://www.cdprojekt.pl/support |
właśnie próbuje na laptopie , napiszę za chwilę co wyjdzie z tego , a jak nic to proponujecie zmianę DVD ?
ps. tak gra ma 2 płyty Na laptopie przekroczyło tą 1/3 i idzie jak burza |
Czyli wygląda na napęd. Kup sobie jakiegoś LiteOna - mają dobrą korekcję (niech ktoś mnie poprawi jakby co).
A nie możesz zrobić obrazu płyty, skopiować na stacjonarny, zainstalować z obrazu, włożyć płytę i odpalić grę? Nie wiem jak dzisiejsze zabezpieczenia działają, ale może przejdzie płyta weryfikację. |
Samo kopiowanie nawala data2 się nie kopiuje
próbowałem wczoraj ... Muszę poprawić DvD wie ktoś jak ? musi być kompatybilne z dvd9 |
DVD nie przerobisz tak, żeby Ci czytał DVD9. Nowy napęd.
|
a jakieś aktualizacje ? sterowniki ?
nic z tego ? |
Jeśli to napęd DVD5 i nie czyta DVD9, to kwestia sprzętowa, nie programowa.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:58. |