![]() |
SDK s60v2 FP3 na PC
Hello World!
(brak działu dla telefonów) Jest sprawa, mam sdk s60v2 fp3 na pc ale jak ja mam to uruchomić? mam masę tych folderów i wszystkie przeszukałem w poszukiwaniu pliku Exe lub innego by to uruchomić.. help me ;d |
Przeczytałeś wymagania i je spełniasz (przede wszystkim zainstalowane odpowiednie framworki) ?
Cytat:
http://wiki.forum.nokia.com/index.ph..._Symbian_OS%3F |
mam wszystko, już odpaliłem, teraz proszę o pomoc w jeszcze jednym!
Jak uruchomić gry lub aplikacje na tym symulatorze? |
Jakim symulatorze?
SDK nie służą do uruchamiania programów tylko ich pisania. |
SDK umożliwa uruchomienie aplikacji na symulatorze danego telefonu. Ale jak to zrobić to nie mam pojęcia, zajmuję się pisaniem aplikacji na iOS a nie na Symbiana.
|
Emulatorze? ;]
|
Symulatorze. Kiedy ucze sie programowac w XCode mam do dyspozycji iPhone/iPad SIMULATOR by przetestowac tworzona apke...
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk |
Cytat:
emulator musiałby zawierać prawnie chroniony rom... |
Nie sprawdzałem, zgaduję - myślałem że to oficjalny SDK.
|
Berion
SDK owszem jest do pisania aplikacji, no ale niby jak sprawdzisz czy działają poprawnie? bo chyba nie będziesz co chwilę ich na telefon wgrywał by to sprawdzać... a SDK jest właśnie po to, a przy okazji może posłużyć jako Emulator plików .SIS dzięki czemu można se pograć w gry Symbian. Przeszukałem parę stronek i pokazali jak i co; jest puki co ok. |
Dokladnie! Ja dodam tylko, ze iPhone Simulator w Xcode dziala bezblednie, a majac Magic Mouse mozna w pelni oddac obsluge gestow. Musza tylko jeszcze pomyslec jak w czasie rzeczywistym testowac zyroskop :-P!
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk |
Nie ma czegoś takiego jak emulatory plików. Są emulatory środowisk.
Puki >> póki :D Myślałem, że łączy się telefon z komputerem i przesyła wypieki na telefon. Tak jak w przypadku konsol (HDK) i do nich SDK. |
Konsole maja ogromna moc, telefon mozna zasymulowac, bo zapas mocy jest...
Jest w niektórych telefonach coś takiego właśnie, że jak podłączy się go z PC to można sterować telefonem przez PC lub na odwrót.
Jest małe okienko i klawiaturka, i wystarczy poklikać ;d Nie wiem dokładnie jak to jest, ale bynajmniej tak mi się obiło o uszy ;d |
Jeżeli ten temat Cię jeszcze interesuję to wyjaśnię parę niejasności.
Symulator zawarty w SDK Symbiana(tzw. EPOC32 jak dobrze pamiętam) pozwala na uruchamianie programów, jednakże skompilowanych pod x86. To nie jest po to, aby hmm...dzieci(?) grały sobie w gierki i inne engejdże na kompie. Jeżeli miałbyś kod źródłowy jakiejś gry(co jest raczej mało prawdopodobne, chyba że sobie sam napiszesz), to możesz skompilować pod x86(bodajże programem Carbide C++) oraz stworzyć paczkę SIS. Istnieje emulator Symbiana^3 pod QEMU, który jest chyba w PDK na stronie Fundacji Symbiana(a raczej rok temu był, teraz nie wiem). |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:04. |