![]() |
Odpis dyplomu w j. angielskim
Dlaczego 'u mnie' na tym dokumencie walą ocenę w j. polskim ?
Ktoś tam już ode mnie takie coś odebrał, i dostałem info j/w... Chciałem się tu dowiedzieć jak jest na innych uczelniach, i czy tak ma być ? Przykładowo, z tego co sprawdziłem z jakiejś innej uczelni: Cytat:
Coś mi się tu nie zgadza chyba ? Przecież za granicą nie znają 'polskich ocen' ... |
Jak w języku polskim - piszą normalnie np. "bardzo dobry"?
Mogę dla pewności sprawdzić, jak było u mnie, ale z tego, co pamiętam, ocena była po angielsku (bo chyba o to w odpisie chodzi..). |
Co za różnica, skoro za granicą i tak z reguły krzywo patrzą na dyplomy uzyskane w Polsce... eee, chciałem powiedzieć, co za różnica, skoro mało kto patrzy na ocenę na dyplomie... kurczę, znów nie tak, chodziło mi o to, że ocena powinna być (i zwykle jest) wpisana po angielsku, a w suplemencie w ten sam sposób winien być wpisany wachlarz ocen :]
|
Cytat:
@Jarsonu, wiem - ale skoro robią to wypadałoby robić dobrze... może faktycznie to nie jest nigdzie uregulowane i wtedy to widzimisie rektorów ? |
Może też ewentualnie chodzić o to, że te oceny są po prostu nieprzekładalne poprzez zwykłe tłumaczenie. Mamy w końcu kraje, gdzie czwórka plus (nieważne, czy napisana po angielsku, czy po polsku) oznacza bardzo słabą ocenę. Tylko, ze w takim razie wypadałoby zaznaczyć, co ta ocena oznacza...
|
U mnie na odpisie ocena jest przetłumaczona na angielski, za to uzyskany tytuł jest już po polsku. Widać, że tłumaczą jak chcą.
|
Wyjeżdżasz? ||
|
Zawsze warto mieć komplet dokumentów @pali. ||
|
Cytat:
Jest traktowany na równi z indeksem gdzie masz wpisane, że złożyłeś egzamin dyplomowy z oceną X - a jak bardzo będą chcieli dokumentu, że ukończyłeś studia, będziesz musiał biegać po tłumaczach. Było to rok temu, może coś się zmieniło - chociaż w to wątpię. |
A to ciu*e! :|
|
Cytat:
|
Moja córka dostała dwa dyplomy, polski i angielski :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:17. |