![]() |
Poinformuję go o tym-na razie dzięki!
Czy ja wiem-po prostu nie oglądam TV i satelita nie jest mi potrzebna. |
Słuchaj jak mu szumiało i był tylko dźwięk, a na ekranie dropy - to ANALOG (do kosza) !
Obraz z sygnału cyfrowego nie ma stanów pośrednich; albo jest obraz albo cisza i czarny ekran ! :) Jak talerzem ruszał, a się nie zna na tym, to lipa trochę ! :D Musi teraz po sąsiadach patrzeć jak mają czaszki skierowane... Albo druga osoba do pomocy, coby patrzyła na skale siła/jakość na ustawionym HB, gdy ten będzie celować... Lata 90 to właśnie analog, wypadłeś trochę z obiegu @DejaVu :D |
Ja antenę satelitarną miałem w latach 90' :D wystarcza mi antena ''siatkowa'' i tak mało oglądam TV :fiu:Wydaje mi się jednak że odbierało to z Astry.
Kris-koleś nie może sobie wyguglać bo nie ma internetu :rotfl: dziwne co?! ale nie którzy potrafią bez tego żyć :taktak: |
Jeżeli cyfrowy to przeskanuj sobie np. częstotliwość transpondera vivy i jeżeli się znajdzie to będzie wiadomo że jesteś na hot bird'zie...
|
Cytat:
Analog - do muzeum z nim. A skoro talerzem ruszał, to teraz ma go mniej więcej na astrze 19e. |
Wyjścia są dwa.
1. Tuner analogowy - odstawić i przejść do punktu 2. 2. Tuner satelitarny - przeskanować tanspondery/satelity i niech tuner znajdzie programy. I zbudować swoją listę. Pingwin dobrze prawi - jak ma odpowiednie gniazdo, niech bierze TnK. Mam ją praktycznie od chwili kiedy powstała i niczego więcej nie potrzebuję (no, może Polsat, ale to mam analogowo). Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Dlatego podsunąłem mu też pomysł TnK - bo warto, nawet nie opłacając jej potem. A jak miał na myśli to co właśnie napisałeś, to takich rzeczy to nawet w erze nie mają tzn czytałem kiedyś, że kombinują ludzie, ale w miarę regularnie ich zamykają za to. :fiu: |
Podaj konkretnie co to za model tunera ten koleś kupił. :idea:
|
Kupił se ferdka i mu słoneczko nie bangla a kilka lat temu banglało! :mruga:
|
Jaśniej się nie da, sat analogowa to była ale 15 lat temu...
obecnie (walę w ciemno) na analogu nic już nie ma do oglądania ! :) Talerza niech nie rusza i niech napisze co to za tuner sobie sprawił... |
Cytat:
|
Talerza niech nie rusza! - dobrze ma ustawioną na Hot Bird'a (skoro miał na tym CP).
Może sobie analogowy tuner sprawił ? :D Na analogu to już prawie nic nie ma (a z PL to chyba już nic). Tuner musi być obecnie cyfrowy ! Najlepiej ze slotem Conax na TnK - telewizja prepaid - nawet jak nie opłaci jej, to ma dostęp do kanałów, których w FTA nie ma :) |
Antena satelitarna
Mam pytanie :) może jest ktoś co się zna :taktak: koleś miał Cyfrowy Polsat-rozwiązał z nimi umowę-został mu talerz,konwerter -załatwił więc sobie dekoder , ten taki zwykły co miało się kiedyś i odbierało się Polsat,Vivę,TV Polonia....reszta była nie po PL ;) - no i mu nie działa :sciana:Czy trzeba przekręcić talerz od Polsatu w inną stronę??Miałem to kiedyś parę lat temu(teraz nie potrzebuję) więc nie pamiętam na jaką satelitę/kierunek to było ''wycelowane''Jak ktoś się zna jak to ''ustawić'' to niech gada :>
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:43. |