![]() |
Najlepiej rozwiązać to dyskiem 2 TB WD Green podpiętym w obudowie zewnętrznej z osobnym zasilaniem. Dlaczego bo dysk jest wpięty na stałe a przy 2,5 cala w takim wypadku działał by stale gdy TV jest włączony. Po za tym łatwiej przełożyć HDD podpinając go do SATA na płycie głównej i w ten sposób zrzucać z DVD czy BD do ISO filmy co jest szybsze niż USB (przy urządzeniu odtwarzającym ISO w innym wypadku do AVI czy MKV). WD Green 2 TB jest dość cichy i ma małe zapotrzebowane na prąd co ma znaczenie podczas nocnego oglądania. Nie jest on niezawodny dlatego można wykorzystać urządzenia typu NAS z RAID1 co pozwala wpiąć je w sieć jeśli mają DLNA to obsłużą udostępnianie w SAMSUNGU i będzie on wtedy widoczny przez siec w Samsungu jeśli nie to wystarczy wpiąc dysk NAS w sieć i USB w TV a z komputera wrzucać na tak stworzony dysk sieciowy TV-em odtwarzając to co jest na dysku po przez USB.
|
Moze taki: Samsung S2/G2 jeszcze z USB2.0 - jak najwiekszy (1TB chyba jest) i dziala zasilony z jednego portu.
|
No to skoro juz czytales o tym na forach, to zapytaj posiadaczy takiego telewizora jaki dysk posiadaja. Tutaj raczej ciezko znajdziesz kogos, kto ma taki TV. Od siebie dodam, że cokolwiek nie kupisz, to powinno działać . Z tym, że zewnetrzne dyski o pojemności 1-2 TB beda wymagac zewnetrznego zasilacza.
|
Samsung LED 40" UE40D5800 jaki dysk zewnętrzny do otwarzania filmów ?
Witam mam pytanko do ludzi którzy mają jakąś wiedzę na temat dysków zewnętrznych. Potrzebuje takowy do TV głównie potrzebny mi on do odtwarzania filmów bezpośrednio z dysku tak jak z pendrive ,ponieważ szkoda mi miejsca na dysku , nie chce mi się i nie mam zbytnio czasu wypalać płytek ewentualnie za każdym razem żeby obejrzeć film zrzucać go na pendrive ;/ Kupiłem telewizor Samsunga LED 40 cali model UE40D5800 i chciał bym podczepić jakiś fajny dysk zewnętrzny do niego coś kolo 1-2 TB tylko za bardzo się na nich nie znam nie miałem z nimi styczności a z tego co sobie czytam na forach to ludzie naprawdę mają z nimi często problem bo dobrali nie odpowiednie dyski i to oprogramowanie nie działa , a to plików a to a to tam to... Tam więc proszę o pomoc i jakieś porady
Pozdroo.. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:52. |