![]() |
Przeróbka LG32x na 40x
Czy ktoś próbował "podkręcić" nagrywarkę LG GCE-8320B do parametrów GCE-8400 za pomocą biosu tej ostatniej od SoBal'a (sorry, jeśli źle wpisałem ksywkę)?Czy używanie sprzętu przy tych lekko wyśrubowanych nastawach nie wpływa na błędy przy zapisie/odczycie ani znaczące obniżenie żywotności napędu?
|
Proponuję użyć funkcji "Szukaj", znajdziesz odpowiedzi na wszystkie dręczące cię pytania.
|
Tak próbowałem i wszystko działa wypala x40 i wszystko co jej podsuniesz płyty 870MB też
pozdrawiam AG |
Cytat:
PS. Nie ma ktoś może adresu gdzie mogę znaleźć bios do lg x32 w wersji 1.1 lub 1.2? Pozdrawiam Krzych |
Ciekawe spostrzeżenie z tą utrata zywotności w czasie.Mnie osobiście jednak to nie spotkało.Wypala płytki x40(Platinum) w czasie około 4 minut (mam komp. P1 200 MHz).Wypalam ok. 5 płyt dziennie i jak dotychczas nie żałuję decyzji o podkręceniu.Ale zobaczymy pozdrawiam
ag |
Cytat:
pozdrawiam:P |
Cytat:
Pozdrawiam KP |
Jaki bios wgrałeś że jak piszesz 2 tyg. po tym zaczęło coś szwankować?
ag |
nie rozumiem waszych problemów... wy 100 sztuk nazywacie dużo ? hmmm, powiem tylko że do tej pory nie zauważylem zużycia mojej nagrywarki... a jakosć płyt, to tylko kwestia nosnika uzytego do zapisu.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:07. |