Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Kopiowanie gier z PS2 (https://forum.cdrinfo.pl/f104/kopiowanie-gier-ps2-8916/)

Marcin T. 14.07.2002 19:15

Kopiowanie gier z PS2

Witaam.
Czy ktoś się tym zajmuje, bo bardzo mnie to interesuje i chciabym wejść w ten interes, poznać tajniki kopiowania gierek psx2. Mam zamiar kupić nagrywarkę DVD i kopiować gierki. Czy ktoś da mi jakieś rady np najlepsza na rynku nagrywarka DVD do takich rzeczy, potrzebne programy itp. Wiem że w dużych miastach przegrywają gry z PSX 2 na płyty DVD i sprzedają po 80,-. Czy ktoś wie jak oni to robią, bo ja mam dostęp do oryginalnych gier na PSX 2 i XBOXA. Proszę pomóżcie

oldgringo 14.07.2002 19:27

Re: Kopiowanie gier z PSX 2

Cytat:

Marcin T. napisa***322;(a)
Witaam.
Czy ktoś się tym zajmuje, bo bardzo mnie to interesuje i chciabym wejść w ten interes, poznać tajniki kopiowania gierek psx2. Mam zamiar kupić nagrywarkę DVD i kopiować gierki. Czy ktoś da mi jakieś rady np najlepsza na rynku nagrywarka DVD do takich rzeczy, potrzebne programy itp. Wiem że w dużych miastach przegrywają gry z PSX 2 na płyty DVD i sprzedają po 80,-. Czy ktoś wie jak oni to robią, bo ja mam dostęp do oryginalnych gier na PSX 2 i XBOXA. Proszę pomóżcie

Czyżby ktoś chciał się bawić w piractwo(wejść w ten interes)? Jeżeli tak to nie polecam.Profesjonalna konkurencja szybko się tobą zajmie.Wiem bo kolega próbował i potknął się na schodach.Dwie złamane nogi i sina twarz.Naprawdę nie warto.

Weron 14.07.2002 20:24

Ale zes mu odradzil:)
Chlopak nie bedzie mogl spac.

Marcin T. 15.07.2002 14:45

Ja jestem z małego miasteczka, a zanim wejdzie konkurencja to trochę potrwa bo nagrywarki kosztują ponad 1500,- i jak na razie nikt nie chce ich kupować a gry owszem jest duże zapotrzebowanie i zero konkurencji

Druss 16.07.2002 09:28

Juz napewno cie namierzyli tylko teraz czekaja az rozpoczniesz produkcje, no i jak cie zlapia to pozegnaj sie z swoim kompem z nagrywarka dvd za 1500zl :)

ZiP 16.07.2002 13:55

Obecnie jest kilka standardów zapisu - DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW, DVD-RAM - nie są one kompatybilne ze sobą. W chwili obecnej DVD-RAM nie warto się już interesować. Powinieneś kupić nagrywarę combo, która nagrywa i odczytuje WSZYSTKIE podane standardy DVD.

www.mediamarket.pl - Melody DVD-R 4,7 GB - 16,00zł
Jako jedna z niewielu płytek DVD-R na rynku płyta Melody jest kompatybilna z czytnikami stacjonarnymi DVD, oraz z konsolą PSX 2. I to wszystko w rewelacyjnie niskiej cenie.
Prędkość nagrywania: x2
Pojemność: 4,7 GB
Wersja: General 2.0
Opakowanie: po jednej sztuce w pudełeczku Slim.
Karton: 200 szt.
Minimalne zamówienie: 1 sztuka.

Hocum 20.07.2002 07:41

W Łodzi (tu mieszkam a w innych miastach pewnie tez) w firmie DATEX pojawily sie DVD-R 4.7GB po 9zl+Vat (ich firmowa). Niewiem czy da sie nagrac na 100% aby chodzilo pod ps2 lub xboxem. Ale warzne jest to ze ceny leca az milo sie patrzy.

Bulldog 20.03.2003 18:58

mam taki sam problem jak ty ale tu nikt na temat nie pisze(widzisz nawet ja) a old gringo niech sie kopnie w glowe bo jest skrzywiony bardziej niż banan w jego d... jakbyś coś sie dowiedział to dej snaka na bulldog@pf.pl

Weron 20.03.2003 19:08

Cytat:

Bulldog napisa***322;(a)
mam taki sam problem jak ty ale tu nikt na temat nie pisze(widzisz nawet ja) a old gringo niech sie kopnie w glowe bo jest skrzywiony bardziej niż banan w jego d... jakbyś coś sie dowiedział to dej snaka na bulldog@pf.pl
"Kolego" troche wiecej kultury.
Bo dlugo tu nie pobedziesz.!

Bulldog 20.03.2003 19:08

kup se nagrywajke najlepiej combo (jest droga ale wypalisz nią wszystko) a do murzynki potrzebny ci format dvd-ram, w kazdym sklepie powiedzą ci które nagryw. zapisują w tym formacie, w każdym bądź razie jak masz ciaćki to kupuj combo. Old gringo suck my cook you moron!

-Sid-The-Rat=> 20.03.2003 20:32

buldog - twoj ip nie jest tajemnica

ban

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:55.