![]() |
Otwórz jeszcze jakimś programem typu AviDemux i sprawdź "poklatkowo", czy wszystko w materiale jest w porzadku.
Chodzi konkretnie o miejsce gdzie odtwarzacz się zacina i dalej. Całkiem możliwe, że wyjdzie, że pliki są najzupełniej normalne i całość materiału da się przejrzeć w ten sposób... Miałem przypadek że tworzyłem pliku H264 zbyt skomplikowane dla sprzętowego dekodera w moim GPU i odtwarzały się źle, choć widać było w AviDemuxie, że były dobre. Zmiana ustawień kodeka na mniej wymagające pomogła. Jeżeli to nie jest materiał bardzo chroniony, możesz też uploadować jakiś dość krótki zacinający się pliczek, w celu zbadania go na większej ilości komputerów. |
zgadzam się, też nigdy czegoś takiego nie widziałem.
|
No to jest bardzo dziwne, żeby wiele konwerterów robiło źle pliki odtwarzane na wielu odtwarzaczach...
|
niestety flv. Hurtowe ilości, nie na youtube ale dla SCORM na LMS.
Raczej nie odtwarzacz, bo inne pliki, również konwertowane z iso chodzą płynnie z możliwością skoków po ścieżcze czasu. Sprawdzone video LNC player, allplayer, na 4 różnych sprzętach, zawieszenia video w tym samym miejscu. To samo z moim autorskim playerem. Spróbuję z AVIDemuxem - rozumiem, że to konwerter. |
Mało prawdopodobne, aby tyle programów generowało niepoprawne pliki, chyba że korzystają z tego samego kodeka, co jest możliwe.
Ale raczej to odtwarzacz się zawiesza przy odczycie FLV. A jeśli to nie odtwarzacz to jeszcze spróbuj AviDemuxa. Koniecznie musi być FLV? To filmy na YouTube? YouTube potrafi sam sobie konwertować, wcale nie trzeba mu podać gotowca. |
Zawieszony output przy konwersji DVD na flv
Witam, mam dość irytujący problem, mianowicie:
dokonuję dużej ilości konwersji materiałów video. Generalnie konwertuję na .flv. Dotychczas konwertowałem z .avi i wszystko działo się prawidłowo. Natomiast od pewnego czasu część plików do konwersji otrzymuję w .iso. Kiedy próbuję konwertować zamontowane w wirtualnym napędzie obrazy (a więc pliki .vob, brak oddzielnych katalogów audio) bez różnicy czy na .avi czy na .flv po kilku lub kilkunastu minutach pliku wyjściowego w .flv zawiesza sie obraz lub dzwięk lub obydwa na raz i tak zostaje już do końca materiału. problem dotyczy 99% procent materiałów które próbowałem konwertować (z 6 udało się poprawnie). Mój sprzęt to winda 7x64 4 gb ddr3 i IC2duo E8400 3 Ghz, tyski po kilka tb. Problem dotyczy zarówno Wondershare video converter platinium, File Factory jak i Freemake Video Converter, przy czym jedyne sukcesy jakie osiągnąłem były za pomocą file factory (2) i 4 FVC. Temp jest pusty, pamięci wirtualnej ani fizycznej aż naddto. Skąd może wynikać błąd? Aha, próbowałem nagrywać płyty i konwertować z krążków, bez efektów, ripowałem obrazy DVDShrink i potem konwertowałem, też bez efektów Czy ma ktoś dobry pomysł? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:46. |