![]() |
Jak wyłączyć szyfrowanie dysku w PS3?
Z tego co wiem są wyłącznie narzędzia pod Linuksa. Czy może to być dowolna dystrybucja, ale bez fw wspierającego OtherOS++? Z tego co kiedyś czytałem, przed pracą Grafa wyglądało to tak, że odpalało się bootloader z poziomu XMB, ten z kolei jakiś kolejny wynalazek i na końcu Linux (z np. dev_usb000).
Wk*a mnie to już maksymalnie i chciałbym się wrzoda pozbyć (co by potem "w razie czego" można było odzyskać dane bez konieczności naprawy konsoli). :czar: |
A to nie jest jednorazowe wyłączenie szyfrowania? Chyba po następnym uruchomieniu PS3, ENCDEC ponownie szyfruje dysk.
|
Nie może być jednorazowe bo po restarcie PS3 chce formatować dysk. Także raz na zawsze i spokój duszy - przynajmniej tak wyczytałem. ;)
Gdyby było tymczasowe to i tym samym kompletnie bezużyteczne, ponieważ po wyłączeniu szyfrowania to co aktualnie znajduje się na dysku przestaje być rozpoznawalne dla konsoli. Cytat:
Z tego co rozumiem, potrzeba też aby CFW to patchował w locie. Szkoda, myślałem że jedną konsolę wrzucę na 3.56<. :D |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:19. |