![]() |
IDE/PATA to ethernet - czyli kolejny męczący temat o PS2 HDD :)
Ilość załączników: 1
Witam,
Mam pytanie: Czy ktoś z was zastosował lub słyszał na temat Podłączenia dysku twardego IDE to specjalnego tak jakby adaptera IDE/PATA to Ethernet? Ponieważ myślałem nad tym z godzinę, jak i gdzie jeszcze podłączyć HDD z IDE do PS2 Slima bez jej rozkręcania i lutowania tej taśmy do wnętrza i nie zepsuć zabawki ;d A jak by się podłączyło ten dysk do tego adaptera a potem z tyłu do PS2 do gniazda Ethernet: wygląda to mniej więcej tak mój rysunek jak podłączyć: http://forum.cdrinfo.pl/attachments/...kadegodnia.jpg obrazki z google... Przy okazji: PRZECZYTAJCIE TO JAK NAJDOKŁADNIEJ ABY ZROZUMIEĆ TREŚĆ TEMATU ;d bo piszę trochę skomplikowanie... ;/ |
Nie spotkałem się jeszcze z takim urządzeniem, więc nie wiem jak działa. Na pewno np. OPL nie zobaczy dysku jako IDE HDD, a żeby zobaczył go sieciowo to urządzenie musiałoby udostępniać ten HDD przez SMB - a jak je skonfigurować?? No właśnie.
PS: Obrazki załączaj do załącznika, a nie do zewnętrznych serwerów skąd mogą zniknąć. Po za tym przy 9KB/s można kurwicy dostać. Wyedytowałem Ci więc posta. ;) PS2:Nie piszesz skomplikowanie tylko niepoprawnie stylistycznie. ;) |
obrazek nie zniknie ;| mam konto na imageshack... ale nie wiem ;d
a o co ci chodzi dokładnie z tym: Cytat:
Cytat:
A możesz mi podać link/odnośnik do strony z opisem jak skonfigurować SMB ? bo szukam i szukam to nie mogę znaleźć a na YT ktoś nagrał filmik że tam nic kompletnie nie widać... poprostu Loł Definiszyn... A jak skonfigurować to nie wiem właśnie więc proszę o pomoc kogo kolwiek ;d |
Tutaj masz wszystko opisane:
http://opl.sksapps.com/index.php?opl=net.html Cytat:
|
9kb/s ? huahua ;d mało kto taki ma, pewno przez telefonowy modem ;)
Wyjedź do Stanów zjednoczonych to możesz spełnić swoje marzenie o internecie z prędkością ponad 200-300MB/s ;d tak słyszałem o tym ;) ale nie wiem czy to prawda. ^^ THX SMBA ;d |
Gorzej, chodzi o to że ImageShack strasznie wolno wypluwa te dane i akurat kiedy miałem pecha ten obrazek wczytywać to właśnie z taką prędkością go pobierałem. Nawet mając łącze decylion GB/s nie będziesz ściągał z taką prędkością jeśli serwer z którego pobierasz z taką ich nie przesyła. Logiczne mam nadzieję...
Jak mówiłem, po to są załączniki na forum. Łącza rzędu 56Kb/s mają ludzie, których jedynym w miarę tanim dostępem do internetu jest telefonia komórkowa. Jak Ci się skończy limit pobierania danych to właśnie wtedy zwalnia do żółwich prędkości. Wyśmiewanie się z tego jest zwykłą głupotą. |
no to przecie mówiłem o telefonie ;/ niekiedy sam korzystam z takiego modemu w postaci telefonu i śmiać mi się chce z takiej prędkości, ale cóż zrobić? lepsze to niż nic;d
ale zwalnia po czasie do 8-15kb/s.. ale da się korzystać |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:50. |