![]() |
Cięcie h264 bez rekompresji?
Witam,
mam kamerę która nagrywa pliki mp4 , 720p, h264. Mam pytanie, czy da się poci±ć klipy h264 bez ponownej rekompresji? Szukałem w necie, ale trafiam na jakie¶ tematy z przed paru lat, gdzie pisz± że nie można, bo to jaki¶ skomplikowany codec? Divx i Xvidy zawsze ciałem bezstratnie w VirtualDub, wystarczyło znaleĽć key frame i można tam było ci±ć. h264 mi się w ogóle nie ładował do VD, wywalało że nieznany format. Zastosowałem trick, który znalazłem w google, że tworzę plik avisynth ze ¶cieżka do mojego mp4, no i super, plik daje się edytować, ci±ć itd itp, ale przy wybraniu opcji video/direct stream copy generuje mi kilkuset-megowe nieskompresowane avi... Jak ci±ć te klipy? W czym? Da się bezstratnie w ogóle? Z góry dzięki za pomoc. |
Projekt z MP4/H264 smialo zrobisz w iMovie. Ale tylko na Maku.
--- - Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
M@Xu - w±tpię, że On ma maka więc...
|
VideoReDo jak się nie mylę da rade, oczywi¶cie mowa o wersji dla H264
|
AviSynth to serwer klatek, nim nic nie zrobisz bez rekompresji, służy do innych rzeczy.
Użyj AviDemuxa, "zasada działania" jest taka sama jak w VirtualDub, nie powiniene¶ mieć problemów. |
AVS Video ReMaker
Najprostszym i chyba najlepszym programem do Edycji i Cięcia będzie AVS Video ReMaker 4.0 - używam go już jaki¶ czas, najbardziej przypadł mi do gustu i jest naprawdę b.dobry. Krótki opis znajdziesz tutaj: OPIS, ja na co dzień korzystam z niego do wycinania reklam z nagrań PVR z Fergusona, powinien ci posłużyć i będziesz z niego zadowolony.
|
Ile razy bedziesz jeszcze w innych tematach reklamowal swoj blog i wpisywal ten program?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:34. |