T-Mobile i blokowanie połączeń od osób z ukrytą prezentacją numeru
Witam, kilka miesięcy temu jak tylko weszła ta usługa w Erze/T-Mobile aktywowałem ją przez konsultanta. Jak do tej pory wszystko ładnie filtrowała aż do dzisiaj...
Dzwoni telefon, pokazuje się numer nieznany. Odbieram a tu konsultant z mBanku proponuje mi usługę. Ładnie podziękowałem i się rozłączyliśmy.
Zadzwoniłem w tej sprawie do iBOA T-Mobile. Niestety konsultant nie był mi wstanie odpowiedzieć na moje pytanie, zaproponował, że w moim imieniu wyśle emaila z takim zapytaniem. - zgodziłem się. Jako, że bardzo interesuje mnie odpowiedź to dodatkowo sam wyślę zapytanie w tej sprawie.
Jak na razie to czuje się oszukany, jak sieć komórkowa może wpuszczać kogoś mimo, że deklaruje blokowanie wszystkich którzy mają wyłączoną prezentację pokazywania numeru?
Czy ktoś z forumowiczów miał podobnie?
Cytat:
Blokada połączeń z numerów zastrzeżonych
Użytkownik, który nie życzy sobie odbierać telefonów z numerów z ukrytą prezentacją numeru może podjąć decyzję o tym, czy odbierać takie połączenia.
- Aktywując usługę Blokowanie połączeń z numerów zastrzeżonych nie będziesz odbierał połączeń z numerów, które mają ukrytą swoją prezentację.
- Każde połączenie przychodzące, które nie zostanie zaprezentowane własnym numerem, z powodu ukrycia numeru, nie zostanie zrealizowane, a Ty nie będziesz o tym informowany.
- Dzwoniący usłyszą bezpłatny komunikat informujący o przyczynie niezrealizowania połączenia. W celu zrealizowania połączenia dzwoniący powinien włączyć prezentacje numeru i zadzwonić ponownie.
- Usługa dostępna jest w ramach usługi Roaming międzynarodowy i jest bezpłatna zarówno dla dzwoniącego jak i adresata połączenia posiadającego aktywną usługę ***8222;Blokowania połączeń z numerów zastrzeżonych***8221;.
- Usługa ma pierwszeństwo działania przed innymi usługami np. przekierowaniem połączeń, usługą Kto tam. W sytuacji połączenia do użytkownika dzwoniącemu nie będzie odtwarzany utwór z usługi Granie na czekanie.
- Aby korzystać z usługi Blokowania połączeń z numerów zastrzeżonych musisz mieć na koncie aktywną usługę CLIP - Identyfikacja numeru rozmówcy.
|
http://www.t-mobile.pl/pl/indywidual...nia/blokowanie
|