Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Obraz plyty z rozszerzeniem .vcd (https://forum.cdrinfo.pl/f2/obraz-plyty-rozszerzeniem-vcd-8959/)

Microft 16.07.2002 23:53

Obraz plyty z rozszerzeniem .vcd

Czesc, jestem tu nowy wiec nie miejcie pretensji za jakies pomniejsze bledy. Wlasnie sciagnalem na twardziela gre jako plik obrazu plyty z rozszerzeniem .vcd, w serwisie nie ma wzmianki o tego typu rozszerzeniu. Moze wiecie jakim programem mozna to wypalic, ewentualnie przekonwertowac powiedzmy do iso.
Z gory dzieki za pomoc.

Yahol 17.07.2002 00:10

Pewnie się mylę, ale to mi podchodzi pod VideoCD?
Odpal to z playera i zobacz co to jest!?

Sopel2 17.07.2002 00:16

Byćmoże trafiłeś Yahol ;), ale nie spotkałem pliku z takim rozszerzeniem na płytkach VCD. Ja stawiałbym na Virtual CD

Yahol 17.07.2002 00:31

Cytat:

Sopel2 napisa***322;(a)
Byćmoże trafiłeś Yahol ;), ale nie spotkałem pliku z takim rozszerzeniem na płytkach VCD. Ja stawiałbym na Virtual CD
Emulator VirtualCd, robi rozszerzenia *.fcd:P

Microft 17.07.2002 00:37

Cytat:

Yahol napisa***322;(a)
Pewnie się mylę, ale to mi podchodzi pod VideoCD?
Odpal to z playera i zobacz co to jest!?

Probowalem opdpalic na kilku roznych playerach i nic. Mam wszystkie najnowasze kodeki, odtwarzacze: VPlayer, Best Player, Quick Time, Real, PowerDVD,WMP, wiec to nie to. Moze to jakis nowy lub malo znany program ? W koncu jest kilka glownych (Nero, CloneCD,...) ale sa i inne.

Sopel2 17.07.2002 00:38

Oki, zwracam honor :);) I przyznaję się do pomyłki.
*.vcd są na VideoCD, przeważnie w katalogach Ext i Vcd

Sopel2 17.07.2002 00:42

A co to za pliczek, jeśli można wiedzieć ?

Yahol 17.07.2002 00:49

Z wirtualnych napędów przychodzi mi do głowy, jeszcze:
CD Space,
Fantom CD,
Vapor CD,
ale za boga nie wiem jakie tworzą pliki((
Używam tylko Daemona i ten mi wystarcza, dodatkowo WinISO.

Sopel2 17.07.2002 00:53

Może Vapor? Ja niestety używam tylko GhostCD, Deamonka i VirtualCD :(

Yahol 17.07.2002 08:48

Jestem tępy jak siekierka do dziabania cukru.
Virtual Driver Uncompressed Image- to jest to, podmontuj to po WinIso i możesz robić co chcesz. Przekonwertuj na *.iso, lub *.bin i wypalaj. Qrwa-takie proste.((
Jeszcze lepiej: podepnij obraz pod Daemona,(opcja- wszystkie pliki) jak ci wyświetli zawartość płyty, wypal ją w locie.

Niewiem 17.07.2002 12:21

kiedys uzywalem takeigo virtuala od vcd bodajze virtual drive.. niesty bylo to dawno ale wiem ze mial rozszerzenie vcd bo na osiedlu toczyl sie walka o jedne standart niektorzy mieli virtuala z fcda niektorzy w tym ja z vcd :] ale nazwa bodajrze Virtual Drive... ale nie jestem pewien czy dobrze pamietam teraz mam deamona :)

Microft 17.07.2002 16:58

Problem rozwiazany, uzylem Deamon Tools zeby sprawdzic co dokladnie w obrazie plyty jest, potem przy pomocy WinISO przekonwertowalem z vcd do ISO i wypalilem w Nero.
Dzieki za pomoc.

murt 17.07.2002 22:32

Cytat:

Niewiem napisa***322;(a)
kiedys uzywalem takeigo virtuala od vcd bodajze virtual drive.. niesty bylo to dawno ale wiem ze mial rozszerzenie vcd bo na osiedlu toczyl sie walka o jedne standart niektorzy mieli virtuala z fcda niektorzy w tym ja z vcd :] ale nazwa bodajrze Virtual Drive... ale nie jestem pewien czy dobrze pamietam teraz mam deamona :)
Tez mi sie cos tak zdaje ze rozszezenie .vcd nalezy do VirtualDrive

Yahol 18.07.2002 00:10

Cytat:

murt napisa***322;(a)

Tez mi sie cos tak zdaje ze rozszezenie .vcd nalezy do VirtualDrive

warto czytać uważnie: *.vcd to jest rozszeżenie VIRTUAL DRIVE UNCOMPRESSED IMAGE, to nieskompresowany obraz płyty do odczytywania w napędach wirtualnych!!!!!!
Virtual Drive, daje własne rozszeżenie *.fcd.!!!!!!!!!!!!!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:51.