![]() |
Obraz plyty z rozszerzeniem .vcd
Czesc, jestem tu nowy wiec nie miejcie pretensji za jakies pomniejsze bledy. Wlasnie sciagnalem na twardziela gre jako plik obrazu plyty z rozszerzeniem .vcd, w serwisie nie ma wzmianki o tego typu rozszerzeniu. Moze wiecie jakim programem mozna to wypalic, ewentualnie przekonwertowac powiedzmy do iso.
Z gory dzieki za pomoc. |
Pewnie się mylę, ale to mi podchodzi pod VideoCD?
Odpal to z playera i zobacz co to jest!? |
Byćmoże trafiłeś Yahol ;), ale nie spotkałem pliku z takim rozszerzeniem na płytkach VCD. Ja stawiałbym na Virtual CD
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Oki, zwracam honor :);) I przyznaję się do pomyłki.
*.vcd są na VideoCD, przeważnie w katalogach Ext i Vcd |
A co to za pliczek, jeśli można wiedzieć ?
|
Z wirtualnych napędów przychodzi mi do głowy, jeszcze:
CD Space, Fantom CD, Vapor CD, ale za boga nie wiem jakie tworzą pliki(( Używam tylko Daemona i ten mi wystarcza, dodatkowo WinISO. |
Może Vapor? Ja niestety używam tylko GhostCD, Deamonka i VirtualCD :(
|
Jestem tępy jak siekierka do dziabania cukru.
Virtual Driver Uncompressed Image- to jest to, podmontuj to po WinIso i możesz robić co chcesz. Przekonwertuj na *.iso, lub *.bin i wypalaj. Qrwa-takie proste.(( Jeszcze lepiej: podepnij obraz pod Daemona,(opcja- wszystkie pliki) jak ci wyświetli zawartość płyty, wypal ją w locie. |
kiedys uzywalem takeigo virtuala od vcd bodajze virtual drive.. niesty bylo to dawno ale wiem ze mial rozszerzenie vcd bo na osiedlu toczyl sie walka o jedne standart niektorzy mieli virtuala z fcda niektorzy w tym ja z vcd :] ale nazwa bodajrze Virtual Drive... ale nie jestem pewien czy dobrze pamietam teraz mam deamona :)
|
Problem rozwiazany, uzylem Deamon Tools zeby sprawdzic co dokladnie w obrazie plyty jest, potem przy pomocy WinISO przekonwertowalem z vcd do ISO i wypalilem w Nero.
Dzieki za pomoc. |
Cytat:
|
Cytat:
Virtual Drive, daje własne rozszeżenie *.fcd.!!!!!!!!!!!!! |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:51. |