![]() |
Tylko mhdd i victoria wykrywa wszystkie a niektóre to hd tune.Bad sektory pojawiają sie i znikają, czyli mozliwe, że dysk je zastepuje z puli zapasowej.
Jak skanowałem programem od WD to mi wyświetlił sie komunikat FAIL a doczytałem gdzies, że to już kwalfikuje dysk do wymiany. Widzi current pending sector i juz dysk sie nie podoba programowi. mam założony inny temat o moim drugim dysku niedawno kupionym i z nim tez coś nie tak. Wartość odpowiadająca za calibrowanie sie zwiększa każdego dnia o 2 wartości i mi wibruje strasznie talerz. |
Cytat:
Z moich doświadczeń (głównie z serwisem Samsunga) - nawet jeden "current pending sector" był powodem do uznania reklamacji. Ale jak do sprawy podchodzi serwis WD to nie wiem. |
Tak dokładnie to nie ma badów :P Ale mi też by się nie podobało takie wariowanie.
|
Cytat:
|
he he... nie wiem, nigdy tak nie zrobiłem, ani nie znam nikogo kto by tak zrobił,
musiałbyś regulamin czytać :D Tak sądzę, że: najpierw musisz w takiej sytuacji uregulować ew. koszty, a potem dopiero wysyłają. Po jakimś czasie dysk staje się ich własnością, jeśli z niego zrezygnujesz. Rezygnując mam to na myśli, że pewnie mają zapis, że jeśli w pewnym czasie nie zapłacisz, to się go zrzekasz. Ale to takie teorie, z innych umów które kiedyś tam widziałem. Oczywiście, jeśli dysk będzie wadliwy to nie płacisz nic (poza kosztem wysyłki do nich)... |
Cytat:
|
jeśli reklamacja jest niesłuszna, a sprzęt sprawny,
to pokrywasz koszt transportu + mogą jeszcze Cię obciążyć za diagnozę. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja bym go reklamował. Nie takie mi już wymieniali.
|
haha, a ja już mam drugi dysk tym razem samsung spinpoint mp4 i ten chce albo sprzedać albo na gwarancje i sprzedać
|
czarodziejskiej kuli nikt tu nie ma :D
|
Cytat:
|
Przecież pisałem, że może tak być, dopóki nic nie wskoczyło jeszcze na ID05 :P
Miej na to oko, nie przejmuj się i używaj... |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:38. |