Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Nowoczesne podejście do robienia zakupów (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nowoczesne-podejscie-robienia-zakupow-89657/)

andy 14.09.2011 18:15

Nowoczesne podejście do robienia zakupów

Jest szansa, że coś podobnego będzie u nas?

Reetou 14.09.2011 18:22

Mówisz o metrze? ||

Berion 14.09.2011 18:57

Niby fajne, ale wszystkie w ten sposób kupić nie można - z większością rzeczy trzeba mieć kontakt wzrokowy, chyba że nie zależy nam na jakości. ;] No hmm... super market. Ciekawy też jestem czy nagle nie zaczęli im podsyłać dziwnie pasujących do reszty kupionych w ten sposób produktów reklam pod dom...

M@X 14.09.2011 18:58

Podoba mi sie - robie "zakupy" wracajac z pracy moim iPhone'em i gdy jestem na miejscu - pod drzwiami czeka dostawca. Dla mnie bomba :-)!

Patrix 14.09.2011 19:00

Już to widziałem dawno dawno gdzieś ;-)
Poza tym oni tam na nic czasu nie mają, nawet śpią na stojąco,
a co co dopiero gdyby mieli jeszcze z wózkiem po markecie latać...

Marketom spadały obroty, to wpadli na powyższy pomysł,
okazało się to strzałem w dziesiątkę w tym kraju.

Reetou 14.09.2011 19:06

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1181151)
Niby fajne, ale wszystkie w ten sposób kupić nie można - z większością rzeczy trzeba mieć kontakt wzrokowy, chyba że nie zależy nam na jakości.

O, to to... Skusiłem się dziś reklamą Real'a i wybrałem się m.in. po pomidory po 1,45 zł/kg. Na zdjęciu w gazetce prezentują się znakomicie, a to co leżało w koszach na sklepie, to nawet na przetwory się nie nadaje.

Rzecz druga - ciekawe, jak się mają ceny z tych plakatów w porównaniu z cenami na półce w tym samym sklepie i jak wygląda koszt dostawy. Polskie praktyki jak dotąd to cena on-line +20 do 40%, plus koszt dostawy ok.20zł. Biorąc 1+2 pod uwagę wolę sam raz na tydzień walnąć się do sklepu. Daleko nie mam - 3 minuty samochodem.

Kris 14.09.2011 19:07

Może i będzie w PL, ale wyobraź sobie:
- przychodzi kurier nie o tej godzinie, co trzeba - Ty jeszcze jedziesz z pracy a on dzwoni, że czeka pod domem,
- produkty średnio Ci się podobają - np. pomidory wybrałbyś sobie bardziej dojrzałe,
- wędlina w paczce ma termin przydatności do jutra, a wybrałbyś taką, żeby zjeść za dwa-trzy dni...
- ale to wersja dla marudnych... :mruga:

Założenie jest dobre, ale pewnie ceny takich produktów będą wyższe plus ew. opłata za dostawę. Zresztą, chyba już jakieś sklepy sprzedają on-line (Piotr i Paweł)? Robił ktoś tak zakupy spożywki?

ed hunter 14.09.2011 19:21

Cyber ludzie żrą cyber żarcie w cyber świecie.

A ja wolę na targ, mam wybór, cena niższa i do negocjacji, kupuję to co mi naprawdę jest potrzebne, MOGĘ DOTKNĄĆ!

zene_k 15.09.2011 02:16

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1181133)
Jest szansa, że coś podobnego będzie u nas?

W życiu większego idiotyzmu nie widziałem.
Stać z telefonem i robić zdjęcia etykietom na produktach, to jest dopiero strata czasu, a kupuje się przysłowiowego kota w worku:rotfl::rotfl::rotfl:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:13.