![]() |
Jeden zgłosił, drugi zgłosił, trzeci kpi, czwarty straszy - a walcie się, walcie... :P
Ale do flame jeden wątek powinien wam w zupełności wystarczyć.. Tam sobie dyskutujcie o wyższości świąt jednych na drugimi... |
O! Tu się dyskusja o backupie przeniosła, a ja szukam i szukam gdzie są forumowicze ||
yaholu, nie denerwuj się jak pali andy kupił nowego laptopa, nowy telefon a w dodatku został neofitą snickers-linux (Ubuntu). To gorsze niż gdy pali był Żydem. Ty już jesteś starym człowiekiem, jako i ja. Nie zauważasz, że od dekady jest w Internecie mnóstwo prowincjuszy, który mówią że Szopenhałer i Ruth Benedict gadali bzdury, a Windows jest fajoski i nowoczesny, lepszy od komercyjnego unix-like, w dodatku od Apple :D Żeby nie było całkiem off-topic, zacytuję wikipedię: Cytat:
|
Ani przez chwile. To chyba oczywiste ;-)...
|
Cytat:
Cytat:
To jak często ma się robić kopia przyrostowa definiujesz Ty sam, może być nawet daily. Cytat:
|
Wypraszam sobie. Powód był podany. To właśnie te ubytki w rozumieniu tekstu... Nic kompletnie nie rozumiesz.
|
OK! Andy!
Udowodniłeś już ze się nie znam, ze plotę bzdury, ze cało zło to właśnie Apple z moja osoba na końcu sznurka na dokładkę. OK, zgadzam się, bo ani chce cie do czegoś przekonać ani co. Ale pozostaje w przekonaniu, ze zasady kultury i sposoby prowadzenia dyskusji, nie mogą wykraczać poza określone reguły. A ty je właśnie kolejny raz przekroczyłeś. Ja w przeciwieństwie do ciebie, nie mam zamiaru naprawiać świata za pomocą ognia i miecza. Ja uważam, ze takie osoby jak ty należny eliminować cywilizowanymi sposobami. I tak, składam na ciebie donos do administracji, za obrażanie, bez powodu uczestnika dyskusji. |
Wiem ze od 2007 ma to TM. Od 3 lat nie dotykam Windows, wiec nie wiem co sie tam dzieje, bo mnie to zwyczajnie nie interesuje. Sadze jednak ze w razie "W" nadal nie moge z poziomu instalatora Windows wywolac Acronisa i przywrocic kopii systemu 1:1 z danego dnia i o to mi chodzi. I tu jest sila - w integracji calosci.
Przeniesie ktorys z kolegow z uprawnieniami do AFW? Bo znowu "w imie obrony - tak zwanego - <<dobra>>" co poniektorzy sieja flejm... |
Cytat:
oczywiście ma to już od dawna każdy gorszy/lepszy software. Mam nadzieję, że o tym wiesz? |
Masz yaholu ubytki w rozumieniu tekstu pisanego - tak, możesz to traktować jako obrazę. Dlaczego? O tym niżej...
@scalak wybacz ale ze złem trzeba walczyć, bo się inaczej rozpanoszy :D Najpierw piszesz: Cytat:
Cytat:
W kontr-kopie próbujesz pokazać, że jednak to Ty masz rację. Pytanie tylko do czego się odnosisz? Żaden z tych trzech argumentów poniżej nie pokazuje słuszności tezy wyżej. Cytat:
- Wcześniej nie było słowa, że chodzi o aplikację zintegrowaną - ANI SŁOWA. Zmieniamy zasady w trakcie gry? - True Image nie jest nowością... dostępny jest od...UWAGA . . . . . UWAGA . . . . . OD 2002 ROKU!!! Cytat:
To tak samo jak pisałeś, że USB3 nie osiągnie 80MB/s, że system od Apple jest najbezpieczniejszy i wirusy mu nie straszne (swoją drogą z tego miałem chyba najwięcej śmiechu :D hyhyhy) i inne przykre rzeczy... Po pynte, rsync może być takim zintegrowanym narzędziem do wykonywania kopii. U siebie mam nawet od razu nakładkę GUI w postaci aplikacji Back In Time - to tylko nakładka, cała magia dzieje się w rsyncu ;) Do ideału to mu wiele brakuje (jak zresztą każdemu oprogramowaniu - nic nie jest idealne, a kto tak twierdzi jest idiotą). I po nte. To że w Windowsie nie masz takiego oprogramowania zintegrowanego jest spowodowane tym, że MS jest monopolistą na rynku systemów operacyjnych i zaraz by dostał karę za jej wykorzystywanie. Przepraszam droga moderacjo ale zło nie leczone powoduje raka, i choroby serca. |
Nie wiem kto byl pierwszy, wiem za to ze najlepszym na swiecie pomyslem jest kopia przyrostowa i tak to ma dzialac. Nie bede przez dogranie 5 MB robil ponownie obraz x GB + 5 MB, bo to chore...
A za sprzet sie nie przeplaca. Podzespolami pewnie tak, ale ja chetnie doplacam za czas pracy na baterii, swietne materialy, piekny design i myslenie za mnie w kwestiach diagnostycznych. Chetnie przeplace za to 2 albo i wiecej razy... |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Cytat:
Załącznik 61045 Ten Twój Time Machine to przy True Image smarkacz jest. |
Cytat:
-True Image 2013 - jest płatny, niewiele bo 40 $, a ja mam Time Machine za darmo z systemem. -po drugie - mam go w systemie, a nie jako dodatkową aplikacje. -po trzecie - mam go (TimeMachine) od roku 2007! a nie jako nowość od 2013! i wreszcie, po czwarte - gdybyś choć przez miesiąc pracował na Mac OS X, to doceniłbyś fakt, posiadania i możliwości Time Machine. I, mimo ze się nie znam, to w dalszym ciągu twierdze, że takiego doskonałego, zintegrowanego, systemu bezpieczeństwa, nie oferuje żaden system, poza Mac OS X. :) Sorry Andy. Żaden. |
Cytat:
Przykładowe oprogramowanie do backupu: http://www.acronis.com/homecomputing...cts/trueimage/ |
Cytat:
Dla Windowsa może być Cobian backup. Tak naprawdę, to pod Windowsy, to nie ma nawet podobnego programu! I spróbujcie mnie przekonać, ze jest inaczej :)-marne szanse, bo zdecydowana większość z was, niestety, ale ma blade(/albo wcale), pojęcie o systemach Mac`owych :) |
TM umozliwia podniesienie komputera bez strat gdy system padnie, przywrocic go do poprzedniego stanu jak i przywracac skasowane pliki/katalogi.
Wiecej poczytasz tutaj: http://support.apple.com/kb/HT1427?v...L&locale=pl_PL |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:59. |