![]() |
Dvd nie czyta niektórych avi
Witam!
Mój problem polega na tym, że mój odtwarzacz dvd niektóre avi czyta a nie które nie. Nie mam pojęcia dlaczego. I chciałbym się dowiedzieć co mogę w tej sprawie zrobić. Mój sprzęt to WIWA HD-128 Zauważyłem także,że jak ma jaki¶ film w nazwie xbus to dvd nie chce go czytać. |
Wydaje mi się, że ten cały xbus to po prostu nick rippera, który w swych releasach stosuje jak±¶ niestandardow± matrycę kwantyzacji i dlatego Twój odtwarzacz nie potrafi tego przeczytać, z reszt± zainstaluj program media info i wskaż mu plik który się odtwarza i ten który się nie odtwarza i porównaj parametry - format setting, matrix.... ewentualnie inne.
|
Witam!
Różnica, która się powtarza to to,że: W filmach które nie czyta 1 strumień wideo to AVC. W filmach które czyta 1 strumień wideo to MPEG-4 Visual (XviD). Co to oznacza? |
Oznacza to, że materiał skompresowany jest innym (nieobsługiwanym) przez Twój odtwarzacz kodekiem, kolejne filmy musisz ¶ci±gać w formacie divx/xvid...
|
Ok.
Dzięki za wszystko:spoko: |
No albo zrób inaczej, po prostu zainstaluj Freemake Video Converter i skonwertuj do Xivid.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:25. |