![]() |
Działająca strona dopiero po odblokowaniu -wszystkich- js
Problem jest nietypowy.
Zauważyłem, że na forum http://www.ps3crunch.net/ (trzeba wchodzić z głównej, sesje) działa szereg skryptów, niektóre kompletnie niezwiązane z forum jak facebook, a mimo to, forum staje się funkcjonalne dopiero po odblokowaniu wszystkich. Zatem mam pytanie: jak to zrobić u siebie i czy można to jakoś ominąć? |
Bez JavaScript wszystko wydaje się działać (zarejestrowałem się).
Z wyłączonym referrerem również. Pomysłami można tu sypać, lepiej odblokuj wszystko, wyczyść cache z cookies włącznie i potem włączaj swoje blokady po jednej, aż dojdziesz co się dzieje. Nie sprawdzałem reklam, ale da się tak zrobić, że jeśli nie wyświetlisz reklamy, to nie wyświetlisz strony ;) No ale nie ma co gdybać. //edit cookies oczywiście masz włączone? PHPSESSID tam jest, bez cookies nie pozostaniesz zalogowanym |
Nie przechowuję takiego syfu jak cookies. Żadnych, zwykłych, flashowych, silvershitowych, żadnych. ;]
Ale włączyłem. Tak samo wyłączałem po kolei skrypty i sprawdzałem, czy strona jest funkcjonalna za każdym razem. Otóż nie. Np. pasek z panelami "PS3", "X360" itd. pojawia się dopiero jak odblokuję *wszystkie* js na stronie. Stąd moje zaciekawienie. |
Zerknąłem 5 sec w źródło: za wyświetlanie tego paska nie odpowiada JS.
Cytat:
Ale cache masz włączony? Bo jeśli tak, to zwykłym jpeg można uzyskać podobne dane co cookies.... Tyle, że nikt tego nie robi, bo większość userów ma włączone cookies. A mając tak okrutnie zmodyfikowaną przeglądarkę pozbawiasz się anonimowości. Owszem, nie jesteś śledzony przez Google Analytics (JS + cookies), ale możesz być śledzony przez pierwszego lepszego admina z Koziej Wólki :) Jesteś jak szpieg w kapeluszu, z postawionym kołnierzem i w czarnych okularach ;) |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
O keszu i ciastkach jest wyżej. Natomiast skrypty blokuję głównie z powodu XSS. Tak samo nie toleruję reklam, nienawidzę tego ścierwa. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:24. |