![]() |
Nie liczy się, bo to tylko system w nagrywarce a nie inna płyta ;)
|
Prawdopodobnie nie odtwarza.
@Arepo Są też i niby 1GB przez GigaRec Plextora. Skoro się licytujemy... :D |
jasne, że nie ma płyt 600mb trochę się pospieszyłam jak to pisałam, mam 700-etki. Jeśli chodzi o te większe pojemności to nie wiem czy moja wieża je odtwarza musiałabym je sprawdzić.:)
|
są też i 900 MB (878 MB) ale może być problem z ich odczytem na wieży
|
A czy ów wieża nie ma jakiegoś portu USB? Koszt 4GB pendraka czy karty to jakieś 10-30zł - a ile czasu zaoszczędzone (i jakość nie zmniejszana)? ;]
Maju, płyt 600MB nie ma, są antyki 650MB, 700MB i "niby 800MB" (overburning). |
wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi. faktycznie wieża czyta MP3 nagrane w formie plików. Myślałam raczej o 600mb płytach ale muszę pomyśleć nad tym.
|
Ja rozumiem, że ta wieża odczytuje mp3 (przy Audio-CD to w ogóle nie ma o czym mówić), zatem 3GB w 320 kbps = 1,5 GB w 160 kbps, a 1,5 GB wejdzie na 2 płytach 800 MB. Pliki 160 kbps w -q0 grają zupełnie ładnie.
|
Z 3GB? No nie wiem. Tak czy siak zmniejszanie bitrate już nie jest dobrym pomysłem, więc dla żartu napisałem o ucięciu Hz.
Jeśli to nie jest jeden utwór, który leci ciurkiem lepiej pomyśleć o podziale na poszczególne i dopiero na AudioCD. Z kolei z jeszcze innej strony patrząc, przerabianie MP3 na Audio-CD to już z samej definicji kiepski pomysł. ;D |
Cytat:
Jeśli pliki są 320 kbps, to można przekodować do 160 kbps z najwyższą jakością (-q0) i wtedy całość wejdzie na 2 płyty 800 MB. |
I obciąć do 22KHz. ;d
|
Że jak ? ;). Jeśli to są 256/320-stki można pomyśleć ... zależy jakie są priorytety takiego słuchania.
|
Cytat:
Nawet 2-krotne zmniejszenie bitrate, powoduje 4-krotną utratę jakości :) |
Można ostatecznie przekodować mp3-ki na niższy bitrate, ale to naturalnie zmniejszy jakość dźwięku.
pozdrawiam |
Logika i doświadczenie mówi mi, ze to niewykonalne :)
Tak jak zmieszczenie 3 litrów wody, w butelce 0,75, choć podobno są ludzie którzy to potrafią - nazywają się magicy :) |
Jak nagrać MP3 o pojemności 3GB na płytę cd?
Mam takie nietypowe pytanie czy może mi ktoś pomóc otóż mam sporą dyskografię w formacie MP3 1 artysty, która zajmuje ponad 3Gb czy jest możliwość nagrania jej chociaż na 2 płytach ale cd. Wiem,że lepiej by było na dvd bo więcej się zmieści ale moja wieża nie odtwarza dvd.:help:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:42. |