Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   kropki w haśle na onecie (https://forum.cdrinfo.pl/f113/kropki-hasle-onecie-89888/)

FantomasN73SV 30.10.2011 23:20

kropki w haśle na onecie

Witam
Mam taki problem mam automatycznie zapisane hasło logowane na 2 komputerach - domowy i firmowy. Do firmowego gdzie jest zapisane nowe hasło nie będę miał dostępu przez miesiąc, a potrzebuje się zalogować na zupełnie nowym komputerze. Na moim jest automatyczne logowanie ale jest stare hasło. Jednak jak wejde w ustawienia to mam nowe hasło tyle, że są tam same kropki ( gwiazdki ). Czy jest szansa sprawdzenia co kryje się pod tymi kropkami?
Z góry dziękuje i pozdrawiam
Fantomas

Berion 30.10.2011 23:40

Są programy to "odkropkowywania". Poszukaj w guglarzu "password reveal" lub coś takiego.

Wszystko jednak zależy od budowy programu, jeśli programiści pisali go z głową to nie "odkropkujesz". Tak samo hasła zapisane w jakiejś bazie, powinny być szyfrowane aby "nikt z ulicy" nie grzebał.

Nie napisałeś nawet jakie to są przeglądarki internetowe, a konkretnie ta która te hasła ma zapisane...

joujoujou 30.10.2011 23:42

Firefox?

Narzędzia - Opcje - Bezpieczeństwo - Zapamiętane hasła - Wyświetl hasła...

paprykarz 30.10.2011 23:44

Czyli mówiąc jednym zdaniem: nie znasz hasła do konta mail na onet, a chcesz je poznać?

Szefuńcio wymyślił nieżłą politykę sec., jeszcze takiej nie widziałem i nie wpadłem na to :)

FantomasN73SV 30.10.2011 23:46

firefox ale w tej mam stare haslo.. a mimo to loguje mi sie automatycznie przy kazdym wlaczeniu..
wiem ze mozna wejsc w opcje --> bezpieczenstwo --> hasla
ale tam jest stare
jedyna deska ratunku jest zdekodowanie tego na onecie z ustawien a tam sa kropki
nie moge zmienic hasla bo to jest mail firmowy korzysta z niego kilka osob

Berion 30.10.2011 23:54

Skoro się logujesz przez stare (WTF? ;]) i działa to po Ci to nowe hasło? :P

FantomasN73SV 30.10.2011 23:56

no wlasnie po wylogowaniu juz nie.. bo na explorerze i mozilli mialem zapisane haslo na explorerze sie wylogowalem i juz **** wielki i 2 babelki..
potrzebne mi to haslo bo dzis odebralem nowego laptopa i chcialem poprzerzucac sobie wszelkie dane

Berion 31.10.2011 00:07

Nie rozumiem kolejności zdarzeń:

1. ktoś zmienia hasło na nowe.
2. wracasz do domu, logujesz się na stare (e...).
3. wylogowujesz się i nie może się ponownie zalogować na stare.

Tak to wygląda po tym co napisałeś. Coś kręcisz. :P

FantomasN73SV 31.10.2011 00:11

nie nie nie
hasło zostało zmienione ponad rok temu..
na mozilli jestem zalogowany automatycznie mimo ze w rejestrze jest stare haslo ktore nie loguje poczty na explorerze
firma w swieta jest zamknieta a ja do poniedzialku mam wrzucic 2 projekty i przeslac wytyczne "teamowi"..

Berion 31.10.2011 00:44

Znowu nie rozumiem:

Na Lisie masz nowe hasło, a na IE stare. Obie przeglądarki są na jednym, u Ciebie w domu komputerze, tak? I chcesz teraz nowe hasło wpisać na nowym komputerze, tak? To przenieś cały profil Firefox'a bo to co proponujesz to od dupy strony. ;]

A co do firmy to lepiej niech postawią Wam jakiegoś np. SFTP, na własnym firmowym serwerze... Bo to co opisujesz jeży włos na głowie. ;)

FantomasN73SV 31.10.2011 03:11

no tak zgadzam się może tego idealnie nie wytłumaczyłem.
hmm jak się przenosi profil?
sprawa wygląda tak,że poprawne hasło jest tylko na poczcie na onecie. nawet na firefoxie mam stare 7 znakowe a mimo to mi się ładuje poczta automatycznie
co do firmy to prywatna 25 osób więc dlatego to wszystko tak wygląda;)
pozdr.

ps nie mniej jednak jakby ktos miał jakiś pomysł jak z ustawień wyciągnąć hasło bez jego zmiany to byłbym bardzo wdzieczny :)

superrrmario 31.10.2011 08:03

Nie podoba mi się to :(

Bartez 31.10.2011 08:11

Wydaje mi się, że na FF loguje się dlatego, bo ma zapisane ciastko. Bardzo to ciekawe, że ciastko dalej działa, mimo, że hasło się zmieniło. Jak dla mnie straszny bug onetowej poczty :)

Odpowiedź na pytanie: nie, nie ma możliwości sprawdzenia, co się kryje pod tymi gwiazdkami. To tylko taka atrapa, żeby nie zostawiać pustego pola. Jeżeli onet jeszcze trzyma hasła w plain tekście, to już w ogóle woła o pomstę do nieba.

FantomasN73SV 31.10.2011 08:14

cóż tematu nie ma, już się nie loguje wogóle.. dzisiaj wywaliło błąd firefoxa i zainstalowałem go od nowa. po drugie oddaje dziś stary komputer więc i tak byłby problem, a tak sam się rozwiązał..
dzięki za pomoc
pozdrawiam

demek 31.10.2011 08:35

@bartez
dokladnie tak, w ciastkach zapamietane, klikniete "zapamietaj mnie"

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:30.