Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   UDFReader (https://forum.cdrinfo.pl/f2/udfreader-8989/)

dmocha 18.07.2002 09:04

UDFReader

Witam
Od nie dawna uzywam w domu InCD 3.31 i jestem zadowolony.
Wczoraj potrzebowalem przeniesc cos na CD-RW do pracy i zainstalowalem na kompie nie posiadajacym nagrywarki najpierw EasyWriteReader, ktory pobralem ze strony Ahead ale efekt byl taki, ze CD-ROM probowal odczytac plyte i wszystko sie wieszalo, odinstalowalem wiec ten program, nastepny byl InCDUDFReader, ktory znalazlem na ftp-ach wersja pliku 2.0.5 ale ten jak i nastepny pobrany z CDRInfo nie przyniosl zadnego efektu. CD-ROM widoczny ale nic na nim (plycie) nie widac.
Mam w pracy Win ME pl, LG 32x i (jesli byloby potrzebne) nie zainstalowane ASPI (tylko wersja windowsowa)
Przejrzalem archiwum polskich grup na googlach w tej sprawie ale niczego nie znalazlem.

Bede wdzieczny za rzeczowa pomoc
podrawiam
dmocha

Zetoxa 18.07.2002 09:28

EasyWriteReader był niepotrzebny, InCDReader powinien działać, skoro nie, spróbuj zainstalować Readera od Roxio do pobrania tutaj, a tak na marginesie DirectCD jest pewniejszy, nie gryzie się z innym softem do nagrywania, co zdaża się w przypadku InCD.

dmocha 18.07.2002 13:40

Cytat:

Zetoxa napisa***322;(a)
EasyWriteReader był niepotrzebny, InCDReader powinien działać, skoro nie, spróbuj zainstalować Readera od Roxio...

a tak na marginesie DirectCD jest pewniejszy, nie gryzie się z innym softem do nagrywania, co zdaża się w przypadku InCD.

juz to zainstalowalem i niestety widzi tylko jeden (z wielu) folder i to w dodatku pusty

co do DirectCD sprobuje, rozumie ze nalezy odinstalowac wpierw InCD?, Nero w niczym nie przeszkodzi? Mam Win MEpl.
I jeszcze jedno, czy jest mozliwosc instalacji na kompie z nagrywarka i cd-romem zarowno DirecCD jak i UDF Readera ze stajni Roxio , ewentualnie odpowiednio InCD i UDF Readera z Ahead ?

Zetoxa 18.07.2002 14:16

...nie musisz instalować DirectCD (gdyby¶ jednak chciał to usuń InCD), wystarczy zainstalować Readera od Roxio na kompie bez nagrywarki, będzie czytał płyty nagrane przez InCD. Nero pozostaw, nie będzie przeszkadzał. DirectCD jak i InCD mog± być razem ze swoimi Readerami.

jakol 18.07.2002 14:28

Ja korzystam w domu z InCd. W pracy mam komputer bez nagrywarki z Windowsem 2000 i czyta mi płyty bez problemu. Nigdy nie był tu instalowany żaden Reader, nie ma nawet zainstalowanych ASPI. Ale może pod Win2000 tak ma być.

dmocha 18.07.2002 14:44

Cytat:

Zetoxa napisa***322;(a)
...nie musisz instalować DirectCD (gdyby¶ jednak chciał to usuń InCD), wystarczy zainstalować Readera od Roxio na kompie bez nagrywarki, będzie czytał płyty nagrane przez InCD. Nero pozostaw, nie będzie przeszkadzał. DirectCD jak i InCD mog± być razem ze swoimi Readerami.
Ok a co z moja powyzsza odpowiedzia nt niedzialania readera od roxio. czy moga pomoc w powyzszej sprawie aspi?

Zetoxa 18.07.2002 15:15

... ASPI nie zaszkodzi, choć w tym przypadku nie powinno mieć znaczenia.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:59.