Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Lite-ON czy Plextor (https://forum.cdrinfo.pl/f2/lite-czy-plextor-8993/)

Plemnik 27.07.2002 07:34

Cytat:

MarioNet napisa***322;(a)

Mogłem się nie odzywać! Wiedziałem że ktoś złośliwy się odezwie:P (TY! Plemnik tylko się nie obraź)

Niestety nie nawrócony. Ale jak kupie LiteON'a to będe znał jego dobre i słabe strony. I wtedy mogę coś według Ciebie konstuktywnego napisać. Oczywiście Plextora nie sprzedam!

Spokojnie to tylko zart...

Sebastian997 26.07.2002 21:00

Re: Pax Pax

Cytat:

Witam!

Miałem się nie odzywać, żeby nie wzniecać kolejnych zatargów, pomiędzy poszczególnymi użytkownikami, ale... postanowiłem zakupić LiteON'a (ma bardzo dobre opinie choćby na tym temacie) i porównać go z Plextorem. Co prawda Plextor jest x24 a LiteON będzie x48(( , jednak będe mógł osobiście się wypowiedzieć na temat co lepsze...

a co gorsze...

No toś mnie facet zaskoczył :o No, no... tego sie nie spodziewałem.
Jestem pod wrażeniem, naprawde.
Życze udanej przygody z nową nagrywarką.
Sebastian

MarioNet 26.07.2002 19:46

Cytat:

Plemnik napisa***322;(a)
Hmmm... Kolejny nawrócony? :-D
Mogłem się nie odzywać! Wiedziałem że ktoś złośliwy się odezwie:P (TY! Plemnik tylko się nie obraź)

Niestety nie nawrócony. Ale jak kupie LiteON'a to będe znał jego dobre i słabe strony. I wtedy mogę coś według Ciebie konstuktywnego napisać. Oczywiście Plextora nie sprzedam!

Plemnik 26.07.2002 12:41

Hmmm... Kolejny nawrócony? :-D

MarioNet 26.07.2002 12:21

Pax Pax

Witam!

Miałem się nie odzywać, żeby nie wzniecać kolejnych zatargów, pomiędzy poszczególnymi użytkownikami, ale... postanowiłem zakupić LiteON'a (ma bardzo dobre opinie choćby na tym temacie) i porównać go z Plextorem. Co prawda Plextor jest x24 a LiteON będzie x48(( , jednak będe mógł osobiście się wypowiedzieć na temat co lepsze...

a co gorsze...

Koolo 25.07.2002 10:00

Ja też byłem zwolennikiem takich firm jak Plextor i Teac ale przy obecnych cenach Lite-on x 40 jest chyba bezkonkurencyjny.
A jeśli chodzi o trwałość to za cenę jednego Plexa można kupić dwa Lite-ony i nie widać różnicy.
Trochę się zagapiły "renomowane" firmy świat idzie do przodu
a Plextor, Teac itp. jakby staneły w miejscu.

dygac 24.07.2002 19:29

A ja tam8) palę i palę8) Mam LiteOna od roku i wypaliłem już chyba z 4000 płyt i jakoś nic się nie dzieje (tfuu odpukać). LiteOn RULEZ;p

Sebastian997 23.07.2002 19:21

Cytat:

Plemnik napisa***322;(a)
Na jakiego Plexa test sie powoluje? No przeciez jest link... To Plextor 24X. Zreszta nawet napisalem juz to...

Heh, no moze i racja z tym odpuszczaniem ;-))) Dobra teraz juz faktycznie koniec tematu z mojej strony...

Wiesz, nie zrozum mnie źle; Ja cię naprawdę podziwiam za wytrwałość i rzeczowość, ale w konfrontacji z takim zawodnikiem jak nasz fun "Plextora" nie masz szans ;-)))))))))) Gość jest niesamowity, nie da się go przekonać żadnymi argumentami. On i tak zawsze będzie miał rację
:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

MaciejT 23.07.2002 18:42

Cytat:

Pdobnie jak Zbieg12 nie zauważyłem aby były widoczne miejsca zmiany prędkości (czyli znacznik BurnProof)

BTW: Heh chciałbyś wyłączyć ASR w mercedesie żeby go porównać z Daewoo :-D

Racja. A że redakcja tak miała, to jeszcze nie znaczy że wszyscy tak będą mieć.
Ja nie zauważyłem na żadnej płycie śladów zmiany prędkości.
Jak ktoś ma takowe to jego sprawa. Natomiast moja płyta działa, więc ta ze śladami zmian prędkości też będzie działać.
Więc w czym problem?

Poza tym wątkiem przewodnim tego tematu jest kwestia wyboru pomiędzy Plextorem a LiteOnem.

Pozdrawiam

Plemnik 23.07.2002 18:35

Na jakiego Plexa test sie powoluje? No przeciez jest link... To Plextor 24X. Zreszta nawet napisalem juz to...

Heh, no moze i racja z tym odpuszczaniem ;-))) Dobra teraz juz faktycznie koniec tematu z mojej strony...

Sebastian997 23.07.2002 18:35

Cytat:

Plemnik napisa***322;(a)
No nie... dalem ci argument - cytat z podkreslam niezaleznego zrodla!!! i co? gdzie kontrargument?? Zauwaz ze to ty piszesz o swoich odczuciach a nie faktach (to ze ty nie zauwazyles u siebie sieczki nie oznacza ze u innych nie wystepuje vide przyklad z testu plexa!)
Plemnik, odpusc... Nie przekonasz go... Przyznaj mu racje i bedziemy mieli swiety spokoj. Rzeczowe argumenty niczego tutaj nie zmienia.

spy 23.07.2002 18:34

Re: Re: Re: Re: Re: Sieczka

Cytat:

Plextora nie zmusisz do palenia z prędkością x24 na płytce która jest np. x16.

JEZU , a moze co??? liteon, LG, TDK zmusza do palenia z wieksza predkoscia niz to przewiduje porducent CD ????
Jesli Plex nie ma opcj "szybciej niz to nosnik przewiduje" to znaczy ze "czegos" mu brak ;) ;) ;)

spy 23.07.2002 18:28

ehhhh....

MarioNet masz Plexa 40x ???
Jesli masz to se sprawdz czy przy zapisie z 40x nie zostawia "sieczki".....

Ja mam lite on 40x...
przy nagraniu od 4x-24x (na tych sprawdzalem) na plytach slabej jakosci MMORE liteon NIE ZOSTAWIA SIECZKI
Dopiero od 40x zostawia....

Mozliwe ze zostawia na 32x... ale jeszcze nie nagrywalem z taka predkoscia... jak se kupie plyty 32x to zobacze...

PS. mozesz powiedziec jakiego Plexa jest to TEST ??

Plemnik 23.07.2002 12:48

No nie... dalem ci argument - cytat z podkreslam niezaleznego zrodla!!! i co? gdzie kontrargument?? Zauwaz ze to ty piszesz o swoich odczuciach a nie faktach (to ze ty nie zauwazyles u siebie sieczki nie oznacza ze u innych nie wystepuje vide przyklad z testu plexa!)

MarioNet 23.07.2002 11:44

Cytat:

Plemnik napisa***322;(a)
PS. Nie mowie ze Plex to nie jest elita nagrywarek. Wydaje mi sie ze sa po prostu przereklamowane i o wiele za drogie w stosunku do swoich mozliwosci.
Co do mercedesa i daewoo to znowu nie zalapales... wylaczenie tego systemu mialoby pomoc (wg recenzenta) w uniknieciu sieczki wiec Twoj argument jest bez sensu (jak wiekszosc Twoich wypowiedzi zreszta).

To że nie nie masz przekonujących argumentów nie znaczy że musisz być złośliwy i możesz mnie obrażać.

PS. Skończmy ten temat bo nie chce mi się już dłużej odpisywać

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:59.