Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   RIP gry? (https://forum.cdrinfo.pl/f11/rip-gry-89966/)

DejaVu 13.11.2011 17:28

RIP gry?
 
Ilość załączników: 1
Nie wiem czy dobry tytuł ;) ale chciałbym zrobić sobie kopię gry COD MW 1 którą dziś ponownie zainstalowałem co by pograć z kumplem ,który właśnie zakupił :taktak: Gra się teraz na paczu 1.7 ja grę mam w wersji 1.1 no i gdzieś zawieruszył mi się patch 1.5 (mam je na różnych płytkach) tak że musiałem pojechać do brata i ściągnąć u niego-on ma kabel a ja gównianą radiówkę.:P
Moje pytanie brzmi: jak to zrobić aby grę i wszystkie patche mieć na jednej płytce? gra po instalacji z patchami zajmuje 6.45GB więc zmieści się na płytce DL .Podobno po instalacji gry dodaje się coś lub wyrzuca-pakuje i robi się RIPa :> ale ja się na tym nie znam :sciana:

gallus 13.11.2011 23:13

A ten rip to w jakim celu? Kiedyś robiło się je aby zmniejszyć grę w celu jak najłatwiejszego rozpowszechnienia jej w internecie, kiedy to łącza były bardzo małej przepustowości....

Przypuszczam, że nie chcesz zrobić prawdziwego rip-a lecz wersję uruchamianą bez instalacji, czyli najprościej skopiować folder z zainstalowaną aktualną wersją gry z patchami, oraz wpisy rejestru najczęściej HLM/software/producnet_lub_nazwa_gry, ewentualnie pliki poboczne, które instalator umieszcza gdzieś w systemie.

Dla sprawdzenia najlepiej zainstalować grę na jakimś systemie na, którym nigdy nie była instalowana importować wpisy, ewentualnie poprawić w nich ścieżki instalacyjne i sprawdzić czy się uruchomi, jeżeli nie to szukać co jeszcze do systemu dorzuciła gra podczas instalacji ;)

DejaVu 14.11.2011 06:00

Żeby mieć wszystko w jednym miejscu :sciana:

sobrus 14.11.2011 08:53

Często do zrobienia ripa starszych gier wystarczy skopiować/spakować folder z grą.
Czasem jak nie działa, to jeszcze zrobić mały pliczek reg z jego wpisani do rejestru, o których pisał gallus.
Oczywiście taki rip dalej wymaga oryginalnej płyty oraz przygotowanego do gry systemu (tzn directx i wszelkie biblioteki instalowane z grą powinny być zainstalowane).
Najczęściej wystarczy sam DirectX.

DejaVu 14.11.2011 17:57

Poszedłem na łatwiznę- i patche zgrałem na jedną płytkę cd którą następnie włożyłem do pudełka z grą :>

M@X 14.11.2011 18:53

Spoko. Producenci nas kochaja. Jak wyjda nowe znowu bedziemy rwac wlosy z glowy xD!


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:56.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.