![]() |
Rugby
Oglądam właśnie mecz rugby, pomiędzy Polska a Niemcami odbywający się w Gdańsku.
Pomiędzy dwoma 15 osobowymi drużynami. I powiem wam tyle, niech się piłka nożna schowa do kąta!! Rugby to jest przeżycie. Począwszy od odśpiewania przez drużyny hymnu - od razu widać, ze to nie jest pierwszyzna dla zawodników :) któryś z zawodników śpiewa pierwszym głosem, a reszta dzielnie za nim podażą, dwa kroki z tylu. Oczywiście nie ma mowy o śpiewie chóralnym, każdy śpiewa jak umie, byle jak najgłośniej!! Później sama gra: -coś rewelacyjnego, kompletnie nie rozumiem zasad, ale są one z cala pewnością. I tez podnoszenie zawodnika, aby złapał piłkę, a jak już złapie, zasuwa jak czołg. Na te chwile prowadzimy 20:8 i oby tak dalej. Stałem się fanem tej gry. I w środę o 19 zasuwam na Skrę, zobaczyć to na własne oczy i przeżyć to osobiście :) |
Moim skromnym zdaniem nie wiem kto ten kiepski futbol wywindował w ogóle na sport narodowy u nas...
Nudne to takie i w ogóle. |
Wygraliśmy!! Przegrać nie mogliśmy!!!
Wygraliśmy!! Przegrać nie mogliśmy!!! Wygraliśmy!! Przegrać nie mogliśmy!!! 34:8!!! |
Wreszcie w czymś pokonaliśmy Niemców! :jupi:
|
A oni nawet nie dostają zwrotu pieniędzy za przejazd!!!
Wszystko, sprzęt, trener, przejazdy - za własne pieniądze!!! Polski Związek Piłki Kopanej powinni zburzyć, ziemie zaorać, a wszystko posypać sola. A tych, pożal się Boże działaczy i piłkarzy wysłać do łopaty. Bo nic innego nie potrafią (oprócz chlania gorzały) |
Zawsze lubiłem rugby.
Tym bardziej, że zarówno na mecze Lechii, jak i Ogniwa wchodziło się za darmo. :D Poza tym mój nauczyciel WF w ogólniaku był ex-rugbistą, więc na WF-ie się grało. :spoko: |
Lubie :-). Kilka lat temu sie interesowalem - bylem zaskoczony jak preznie dziala u nas srodowisko rygbystow.
Choc przyznaje sie bez bicia - wole futbol amerykanski. Ale i tu i tu przezycia sa duzo lepsze niz w pilce noznej, ktora jest dla mnie sportem kompletnie nijakim... |
Wole rugby!
Co do futbolu amerykańskiego - ani to futbol, ani amerykański, a już zasady gry, są zupełnie z innego świata. W rugby, przynajmniej wiadomo - leją tego, który ma piłkę. W amerykance, nikt nie jest piłką zainteresowany - leja się wszyscy, ze wszystkimi. Lekka przesada. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:27. |