Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Nagrywanie PS2 (https://forum.cdrinfo.pl/f104/nagrywanie-ps2-90068/)

centrino 29.11.2011 00:10

Nagrywanie PS2

Witam
Wiem, że problem jest powtarzany miliony razy ale mimo przekopywania forum czy internetu nie udało mi się znaleźć rozwiązania.

Otóż mój PS2 70004 czyta płyty oryginalne bardzo ładnie. Nie zacina się, nie wiesza.
Ostatnio postanowiłem porobić kompie moich gier i niektóre działają bardzo dobrze (Toy Story 3)inne się nie wczytują np. Gran Turismo 3 po uruchomieniu wyświetla 2 tablice z napisami (tak jak w oryginale) po czym pokazuje się czarny ekran. Mam FMCB wersje 1.8.

Kopie próbowałem już robić na różne sposoby. Zarówno Alkoholem jak i imgBurn. Eksperymentowałem również z prędkościami zapisu (od 2 do 8x). Efekt za każdym razem ten sam.

Obrazy płyt patchowane ESR Disk Patcher GUI

Moja nagrywarka to Matshita DVD-RAM UJ850S, płyty Verbatim, TDK, Sony zarówno + jak i -.

Nie mam już pojęcia co robię źle. Dlatego proszę o pomoc.

ed hunter 29.11.2011 05:43

Masz złą nagrywarkę.

centrino 29.11.2011 08:21

Fakt ta, którą napisałem mam w laptopie i generalnie na laptopie nagrywałe wszystkie kopie. Ale na stacjonarnym mam jakąś LG (nie pamiętam w tej chwili dokładnego symbolu a sprawdzić mogę po południu jak wrócę z pracy) i po nagraniu na niej efekt jest taki sam.

Padający laser wykluczam, gdyż inne kopie nie robione przeze mnie działają.

Czy mogą być nagrywarki pod USB??

ed hunter 29.11.2011 08:40

Jak najbardziej mogą, kolega z zieloną czachą tylko takich używa z powodzeniem ;)

centrino 29.11.2011 10:29

Z tego co wyczytałem to najlepiej kupić Pionieera.

Choć z drugiej strony zastanawiam się czy aby to wina nagrywarki, że jedne pozycje działają (Spyro, NFS Undercover, toy story3) a inne nie.

Poszedłęm do kolegi. Nagrałem dwie gry. Jedna ruszyła druga nie.
Fakt, że w laptopie jaki miał może być średniej jakości nagrywarka gdyż jest to laptop Packard Bell.

Do moderatora:
Wiem, że na forach nie wysyła się posta za postem ale znikła mi gdzieś opcja "edytuj" i tylko dlatego wklejam jeden za drugim.

Berion 30.11.2011 13:19

Pioneer od dawna nie robi już swoich nagrywarek DVD.

Jeśli konsola nie chce bootować poprawnie nagranych płyt to zawsze jest to wina nagrywarki/płyty/napędu konsoli (wybierz sobie coś ;P).

Czas edycji postów to dwie godziny. Jeśli po dwóch godzinach coś sobie przypomnisz to już trudno, dopisz nowy post. Od tego jest moderacja żeby je łączyć (albo kasować ;d).

centrino 30.11.2011 14:15

Kwestia tylko czy poprawnie nagrana została płyta choć postępuje zgodnie z tutorialem i w sumie odpala ekrany z napisami.

Berion 01.12.2011 00:17

Skoro się uruchomiła to tak. Logiczne. ;)

centrino 01.12.2011 13:05

Dzisiaj płytka nagrana poszła do kolegi aby sprawdził czy u niego się odpali. Jeżeli się odpali to wnioskuję uszkodzenie lasera. Jeżeli nie to znaczyłoby, że nagrywarka nie daje rady. Dobrze myśle??

Berion 01.12.2011 15:50

Źle myślisz. ;]

Uszkodzenie nie, masz na myśli pewnie zużycie. Możliwe. Może być też zabrudzony, mogą być też inne czynniki, które wymieniłem wespół z pierwszym.

centrino 01.12.2011 16:08

No fakt. Dobrze to ująłeś. Nie uszkodzony tylko zużyty:)
Ale to się okaże jak kolega da znać czy płytka u niego działa.

centrino 06.12.2011 13:17

Czy ta nagrywarka spełnia się w roli nagrywarki do PS2??

PLEXTOR PX-608CU

Berion 06.12.2011 14:45

Nie szukaj "nagrywarek spełniających się w roli nagrywarek do PS2" tylko nagrywarek, które robią najmniej błędów. Tyle. ;]

centrino 06.12.2011 16:55

Jako to, że w sprawach sprzętowych jestem raczej zielony zadam może to pytanie inaczej:

Czy nagrywarka Plextor PX-608CU jest nagrywarką, która robi mało błędów?? Na tyle mało aby kopie gier nagrywanych na tej właśnie nagrywarce działały?? :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:15.