![]() |
Cytat:
Cytat:
|
Licz sie tylko z tym, ze to nie zajecie na weekend.
Masa czytania, prob i bledow, doszczetnego spieprzenia i zaczynania od nowa. A efekty moze byc zaczac widac najwczesniej po roku. Tak, dla jednej gry. Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
No sprubuje co mi szkodzi. Ciezko bedzie z tym programem co pisales,ale dam rade poszperam w internecie. Dzieki za wskazuwki. Pozdrawiam.
|
zastanów się czy jest sens. Do takich rzeczy nie może być poradnika(domyśl się dlaczego). Rozumiem, że to ma być coś typu "trainer"?
Zaopatrz się w jakieś narzędzia do RE(np. IDA, jednak jest on płatny i to bardzo dużo, choć oczywiście można go znaleźć tu i ówdzie ;] ), do tego pluginy i działaj. Aczkolwiek bez "sporej wiedzy na temat konsoli, inżynierii wstecznej i Assemblera" cudów nie narobisz. Próbuj, może zainteresujesz się tym bardziej i coś z tego będzie. |
Moge chociaz sprobowac. Co mi szkodzi. A z tym nalozeniem to dobry pomysl. Musze sie tylko podszkolic w modowaniu tego kodu czy jak to sie tam zwie. Bylbym wdzieczny za link do jakiegos poradnika. O ile takowy istnieje. Prosze tylko bez glupich komentarzy. Naprawde zainteresowal mnie temat. Berion dzieki za jedyna sensowna wypowiedz w tym temacie.
|
Poprawianie silnika gry mając do dyspozycji tylko gotową binarkę nie jest zadaniem na weekend tylko długie lata mając sporą wiedzę na temat konsoli, inżynierii wstecznej i Assemblera. Jesteś pewien, że ta gra jest tego warta? ;)
Nigdy nie zastanawiałem się nad tym jaki zakres i ile adresów można podmieniać cheat engine'ami, ale jeśli chcesz kombinować z silnikiem to prościej i efektywniej jest to na stałe nanieść na plik wykonywalny. |
Jak to jak? Spinaczem, jak MacGyver!
|
Chcialbym naprawic elektrownie atomowa, ale nie znam sie na tym. Jakies rady?
|
Harvest Moon AWLSE pomysl
Witam. Jak pewnie kazdy kto zauwazyl grajac w gre wymieniona w tytule, tnie sie nie milosiernie. Wpadlem na pomysl. Czemu by nie napisac jakiegos moda do tej gry? Cos jak cheat engine w ff xii. I tu zaczynaja sie schody... Nie znam sie wogule na tym. Nie wiem jak sie wogule za to zabrac. Jakies rady?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:24. |