Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Homebrew (https://forum.cdrinfo.pl/f106/)
-   -   Harvest Moon AWLSE pomysl (https://forum.cdrinfo.pl/f106/harvest-moon-awlse-pomysl-90084/)

Berion 01.12.2011 01:02

Cytat:

Napisany przez GENERiC (Post 1191695)
Rozumiem, że to ma być coś typu "trainer"?

Biorąc pod uwagę:

Cytat:

Jak pewnie kazdy kto zauwazyl grajac w gre wymieniona w tytule, tnie sie nie milosiernie
To raczej źle zrozumiałeś jego intencje. Aby poprawić płynność animacji, potrzebne są gruntowane zmiany w silniku tej gry, czego nie da się zrobić ot tak, pstryknięciem palców. Nie wiem jak to wygląda w przypadku modów na PC, ale na konsolach nie dorzuci się RAM i nie przyspieszy procka bez przyspieszania gier (nie ma na to żadnych blokad), więc nie wiem nawet czy jest to w ogóle możliwe nie pisząc silnika od nowa. Osobiście nie widzę nawet w tym sensu i uważam, że angeal porywa się z motyką na... Jowisz. ;)

M@X 30.11.2011 21:35

Licz sie tylko z tym, ze to nie zajecie na weekend.

Masa czytania, prob i bledow, doszczetnego spieprzenia i zaczynania od nowa. A efekty moze byc zaczac widac najwczesniej po roku. Tak, dla jednej gry.

Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk

angeal 30.11.2011 19:44

No sprubuje co mi szkodzi. Ciezko bedzie z tym programem co pisales,ale dam rade poszperam w internecie. Dzieki za wskazuwki. Pozdrawiam.

Iskander 30.11.2011 19:41

zastanów się czy jest sens. Do takich rzeczy nie może być poradnika(domyśl się dlaczego). Rozumiem, że to ma być coś typu "trainer"?
Zaopatrz się w jakieś narzędzia do RE(np. IDA, jednak jest on płatny i to bardzo dużo, choć oczywiście można go znaleźć tu i ówdzie ;] ), do tego pluginy i działaj. Aczkolwiek bez "sporej wiedzy na temat konsoli, inżynierii wstecznej i Assemblera" cudów nie narobisz.

Próbuj, może zainteresujesz się tym bardziej i coś z tego będzie.

angeal 30.11.2011 17:13

Moge chociaz sprobowac. Co mi szkodzi. A z tym nalozeniem to dobry pomysl. Musze sie tylko podszkolic w modowaniu tego kodu czy jak to sie tam zwie. Bylbym wdzieczny za link do jakiegos poradnika. O ile takowy istnieje. Prosze tylko bez glupich komentarzy. Naprawde zainteresowal mnie temat. Berion dzieki za jedyna sensowna wypowiedz w tym temacie.

Berion 30.11.2011 13:46

Poprawianie silnika gry mając do dyspozycji tylko gotową binarkę nie jest zadaniem na weekend tylko długie lata mając sporą wiedzę na temat konsoli, inżynierii wstecznej i Assemblera. Jesteś pewien, że ta gra jest tego warta? ;)

Nigdy nie zastanawiałem się nad tym jaki zakres i ile adresów można podmieniać cheat engine'ami, ale jeśli chcesz kombinować z silnikiem to prościej i efektywniej jest to na stałe nanieść na plik wykonywalny.

ed hunter 30.11.2011 12:09

Jak to jak? Spinaczem, jak MacGyver!

M@X 30.11.2011 07:24

Chcialbym naprawic elektrownie atomowa, ale nie znam sie na tym. Jakies rady?

angeal 30.11.2011 06:31

Harvest Moon AWLSE pomysl

Witam. Jak pewnie kazdy kto zauwazyl grajac w gre wymieniona w tytule, tnie sie nie milosiernie. Wpadlem na pomysl. Czemu by nie napisac jakiegos moda do tej gry? Cos jak cheat engine w ff xii. I tu zaczynaja sie schody... Nie znam sie wogule na tym. Nie wiem jak sie wogule za to zabrac. Jakies rady?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:24.