![]() |
Problem z nagrywarką
Ilość załączników: 1
Witam. Mój problem jest bardzo błachy w porównaniu do innych opisywanych na forum. Potrzebuję rady jak zmusić nagrywarkę Liteon DS-8A1P do nagrywania.
Nadmieniam że system świeżo postawiony ( win7 64 ) aplikacja używana do nagrywania - Nero 11 firmware nagrywarki CA14 z 2007-06-06 ( nowszego nie mogę znaleźć ) Napęd jest nowy tzn od nowości nie używany pod XP działał prawidłowo a po postawieniu win7 wyzionął ducha. Odtwarza bez problemu a podczas nagrywania wywala błąd. Zapisałem dziennik wygenerowany przez Nero ( patrz załącznik ) może to pomoże zidentyfikować problem Jeśli ktoś ma jakiś pomysł na reanimację tego napędu to będę bardzo wdzięczny |
Nośnik INFOME-R30-00 jest bardzo słaby spróbuj na lepszych płytach bo błąd
KEY_ILLEGAL_REQUEST może mieć wiele przyczyn ale pewnie strategia zapisu jest inna niż zapisana w firmware:) |
odp
niestety problem dotyczy wszystkich dotychczas używanych przeze mnie płyt m.in Verbatim. Myślę że to nie jest zależne od nośnika ale i tak dzięki
|
Czasami starsze napędy zwłaszcza laptopowe nie współpracują poprawnie z Win 7 64-spróbuj uaktualniać sterowniki do płyty głównej
|
sterowniki najnowsze z dostępnych w sieci, a problem nadal taki sam. Czy może to być uszkodzenie nagrywarki, bo to dziadostwo ma jeszcze gwarancje więc oddam do serwisu i niech się męczą
|
Jak na gwarancji to oddaj:)niech kto inny się martwi;)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:09. |