![]() |
Cytat:
Również BD-LTH nagrywane na Pioneerze (:czytaj: testy) bez problemu. |
LiteOn - można testować. :spoko:
|
stawiałbym na litka, ale wszystko zależy od jakości płyt ,prędkości spawania ,biosu spawarki
|
A czy orientujecie się, która z nich lepiej wypada pod kątem odtwarzania nagranych plyt BR w zewnętrznych odtwarzaczach ( podłączanych do TV)?
|
Ze wszystkich info (także na tym forum) wynika że do DL lepszy jest Lite-On więc...
|
Generalnie do wypalania filmów Blu-Ray. Mam kamerę FullHD, odtwarzacz stacjonarny Blu-ray, telewizor FullHD, i program do montażu wideo (Avid Studio). Kręcę filmy na wczasach, różnych imprezach rodzinnych, czy z przyjaciółmi itp. Więc generalnie filmy FullHD, ale też backup danych na płytach Blu-Ray (surowy materiał wideo z jednego wyjazdu zajmuje nieraz 20-25GB. Wypalanie tego na DVD to jest katorga, więc lepiej na jednej płycie BD-R DL).
Dotychczas wypalałem filmy na płytach DVD AVCHD. Ale w ten sposób mieści się na płycie około 1h10m filmu. To za mało. |
A do czego jej masz zamiar używać (częściej do nagrywania, czy odczytywania), na jakich płytach palić. Obie nagrywarki reprezentują podobną klasę, więc o wyborze mogą decydować szczegóły.
|
Hmm.. :ysz: Dzięki. No tak. Recenzje. Poczytałem, pooglądałem milion wykresów, przeczytałem nawet komentarze. I co z tego wynika? Nic. Jedna warta drugiej.
Więc teraz pytanie: którą wybrać? |
|
Którą z tych dwóch nagrywarek wybrać? Liteon, czy LG?
Witam.
Mam zamiar kupić nagrywarke Blu-Ray do komputera. Prawdopodobnie jutro. I mam zgryza. LiteOn BLU-RAY BD-R/BDR 12xsata Black Oem IHBS112-04 czy LG Blu-Ray BH10LS38 Sata Black Oem Liteon minimalnie szybciej nagrywa płyty BD-r, ale z tego, co wyczytałem gdzieś w sieci, w LG wystarczy wymienić BIOS, i mamy nagrywarkę o kilka klas lepszą. A z drugiej strony, jak znam życie, to w Liteonie jest podobnie. Co doradzicie? Dodam, że różnica w cenie jest sprawą trzeciorzędną, żeby nie powiedzieć, że w ogóle bez znaczenia. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:23. |