Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   ikonka płytki (https://forum.cdrinfo.pl/f2/ikonka-plytki-9015/)

Shider 22.07.2002 21:24

Cytat:

Sopel2 napisa***322;(a)
kernel32.dll DeleteCriticalSection LeaveCriticalSection EnterCriticalSection VirtualFree LocalFree GetCurrentThreadId GetStartupInfoA GetCommandLineA FreeLibrary ExitProcess WriteFile UnhandledExceptionFilter RtlUnwind RaiseException GetStdHandle user32.dll GetKeyboardType MessageBoxA advapi32.dll RegQueryValueExA RegOpenKeyExA RegCloseKey kernel32.dll TlsSetValue TlsGetValue LocalAlloc GetModuleHandleA --- nic powiadasz ??? ;) :)
u mnie nic nie ma
to jest calkowicie czysty program tylko sie wlacza i wylacza napisany w winapi pod delphi

Sopel2 22.07.2002 00:13

kernel32.dll DeleteCriticalSection LeaveCriticalSection EnterCriticalSection VirtualFree LocalFree GetCurrentThreadId GetStartupInfoA GetCommandLineA FreeLibrary ExitProcess WriteFile UnhandledExceptionFilter RtlUnwind RaiseException GetStdHandle user32.dll GetKeyboardType MessageBoxA advapi32.dll RegQueryValueExA RegOpenKeyExA RegCloseKey kernel32.dll TlsSetValue TlsGetValue LocalAlloc GetModuleHandleA --- nic powiadasz ??? ;) :)

Shider 21.07.2002 13:40

Juz sie nic nie uruchomi :)

Ilość załączników: 1
Prosze bardzo
Dla osob ktorym uruchamia sie okno, skompilowalem mini programik ktory nie robi nic :)
wystarczy go umiescic w glownym folderze plyty wraz z utworzonym plikiem autorun.inf:

[autorun]
OPEN=nic.exe
ICON=ikona.ico

zamiast ikona.ico wpisujemy nazwe ikony do wyswietlenia

Shider 19.07.2002 17:26

Cytat:

Kucyk napisa***322;(a)

Nic się nie uruchomi, ale otworzy się okno CD-rom.

mozna jeszce pod OPEN podac nazwe pliku ktory nic nie robi tzn wlacza sie i wylacza od razu. Kazdy kto ma dowolny kompilator windowsowy moze ci cos takiego napisac

Kucyk 19.07.2002 13:44

Cytat:

ZiP napisa***322;(a)
Oczywiście:
[autorun]
OPEN=file.exe /jeśli nie umieścisz tego wpisu, to nic się nie uruchomi/
ICON=icon.ico /tu nazwa ikony dla płyty/

Nic się nie uruchomi, ale otworzy się okno CD-rom.

ZiP 19.07.2002 11:26

Oczywiście:
[autorun]
OPEN=file.exe /jeśli nie umieścisz tego wpisu, to nic się nie uruchomi/
ICON=icon.ico /tu nazwa ikony dla płyty/

reXXIm 19.07.2002 10:39

Cytat:

Shider napisa***322;(a)

wystarczy utworzyc plik autorun.inf z nastepujacym wpisem

[autorun]
icon=ikona.ico

sprawdzales tak czy nie?
bo wydaje mi sie ze powinna byc tylko ikonka

sopel poniekad wytlumaczyl juz, chyba ze, jest moze jakis wpis do autorun.ini ktory powoduje ze ikonka sie pokazuje ale plyta sie nie odpala??

Shider 19.07.2002 09:25

Cytat:

reXXIm napisa***322;(a)
fajnie ze kolega poruszyl temat ikonki, ale jak zrobic aby plyta sie nie odpalala tylko byla ikonka, bo ja tak zrobilem i mi sie plyta po wlozeniu do cd odpala a nie chcialem tak??

[autorun]
icon=ikona.ico

sprawdzales tak czy nie?
bo wydaje mi sie ze powinna byc tylko ikonka

reXXIm 19.07.2002 02:23

Sopel dzianke i mala uwaga CHyba tak sie pisze i zdecyduj sie czy uzywasz polsikch liter czy nie :)

Sopel2 19.07.2002 01:21

Heh, hyba masz za duże wymagania :) Wyłącz autopowiadamianie przy wkładaniu w opcjach cdromu\nagrywarki, ale wtedy nie zawsze musi pokazać tę ikonkę ;)

reXXIm 19.07.2002 01:16

elo!

fajnie ze kolega poruszyl temat ikonki, ale jak zrobic aby plyta sie nie odpalala tylko byla ikonka, bo ja tak zrobilem i mi sie plyta po wlozeniu do cd odpala a nie chcialem tak??

Yahol 18.07.2002 23:00

Ilość załączników: 1
Tam mi się nie wkleiło:-D

Yahol 18.07.2002 22:56

W rzeczy samej autorun.inf:P Pomyliłem sie. Przykładowy wpis:

Shider 18.07.2002 22:36

Re: ikonka płytki

Cytat:

pepe_n napisa***322;(a)
Czy podczas nagrywania można zdeterminować ikonkę, która będzie się ukazywała po włożeniu jej do napędu?

[autorun]
icon=ikona.ico

gdzie icona.ico bedzie wskazywala na plik z ikona (moze to byc zarowno ico jak i exe)

Yahol 18.07.2002 20:59

Tak. W autorun.ini podajesz wpis ikonki, oczywiscie ikonka jest na płycie:-D i OK.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:27.