![]() |
Klamac nie wolno - opis powinien byc zgodny z prawda, czyli "Po podlaczeniu dysk nie jest wykrywany." :-P.
|
Cytat:
To co napisal a powie w serwisie to juz zupelnie co innego. No chyba ze zakladal oddanie dysku do serwisu ze stwierdzeniem "spadl mi dysk" |
Jeżeli żaden element obudowy nie jest uszkodzony, pęknięty, zarysowany - masz szanse.
|
Autor w pierwszym poscie napisal o upadku dysku.
Mialem identyczna sytuacje z WD Elements 320 GB - odeslalem na gwarancje. Jesli Cie to pocieszy, to dodam ze wymienili mi na nowy, wiekszy (500 GB). |
A kto powiedzial ze ten dysk mial upadek :idea:
Nie wyciagaj wiec go, nie zrywaj plomb i sie przekonaj |
Jeżeli jakoś bym przeżył utratę danych, to czy jest szansa że dysk zostanie przyjęty na gwarancje? Gwarancje na niego jeszcze mam ale nie wiem czy upadek i wyjęcie dysku z obudowy nie oznacza utraty gwarancji. Dzięki za odpowiedzi.
|
Warto spróbować wyciągnąć dysk z obudowy i podpiąć bezpośrednio kablem SATA. To wykluczy uszkodzenie adaptera USB w obudowie, ale przy upadku niestety jest wielce prawdopodobne, że coś stało się z dyskiem ...
|
Istnieje spore prawdopodobieństwo, ze uszkodziłeś mechanizm parkowania głowic.
IMHO - jak chcesz odzyskać dane -serwis - to w sumie nie więcej jak 3K zlp. |
WD elements - problem(niesformatowany)
Witam.
Wczoraj wieczorem mój dysk przenośny WD Elements 500 GB spadł podczas używania. Rozłączył się i otworzyła się ta plastikowa obudowa. Podłączyłem go i komputer go nie wykrywał. Odłączyłem go wyjąłem dysk z obudowy, włożyłem ponownie i podłączyłem. Wszystko działało, dałem radę obejrzeć film. Wyłączyłem komputer. Dzisiaj rano podłączyłem dysk do innego komputera i nagle wyszło że dysk jest niesformatowany. Podłączyłem do kompa na którym działał i to samo. Później podłączyłem go do kompa w domu i też że jest nie sformatowany. Na dysku jest ponad 300 gb danych, nie wszystko jest mi potrzebne ale część rzeczy jest bardzo ważna i chciałbym je odzyskać, czy jest na to jakaś szansa? Proszę o pomoc. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:01. |