![]() |
Konto "Gościa" wyłączyłem z kont użytkownika. Następnie wykonałem co napisałeś powyżej, czyli z "Odmowa logowania lokalnego" wywaliłem Gościa. Więc wyszło masło maślane. :)
|
Jak można wejść skoro jest wyłączone? Włącz je może i wyłącz jeszcze raz kontrolując tą odmowę dostępu.
|
@Reetou po części to działa (wyskoczyło pole na hasło), ale podczas startu systemu pojawiło się jeszcze konto Gościa, na które można wejść. Więc jest źle...
@gallus u mnie w tym wpisie widnieje moja nazwa użytkownika, więc jest OK. Zauważyłem, że pole na hasło wyskakuje po kliknięciu na ikonę użytkownika, więc aby pole było zawsze widoczne, to konto musi być aktywne, czyli podświetlone, bądź trzeba nadać mu priorytet. |
Chwilę pogooglowałem i może zerknij do
Kod:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsNT\Cu rrentVersion\Winlogon |
Jeśli masz wyłączone konto gościa, to zerknij czy w "Odmowa logowania lokalnego" nie masz wrzuconego jego konta. Jeśli jest to go stamtąd usuń. Nie pamiętam jak dojść do tego parametru w XP, w 7 siedzi w narzędziach administracyjnych, zasady zabezpieczeń lokalnych, zasady lokalne, przypisywanie praw użytkownika. Jeśli by to nie pomogło, to poszukaj jeszcze w odmowie dostępu do tego komputera z sieci.
|
Niech idioci z tematu Apple Flame War podpowiedzą :)
config w pliku tekstowym to dla nich BUAAAAHHHHHAAAAA i GUFFFNNOOOO a tutaj trzeba pogrzebać w .... "połączeniach sieciowych". Logiczne i proste :D Dla małpów. //edit u mnie za to odpowiada klient sieci microsoft networks, ale to zależy jeszcze od paru rzeczy |
"Konto gościa jest wyłączone" - takie coś widnieje w ustawieniach. Usuwałem i od nowa ustawiałem hasło, jednak dalej jest to samo. W necie znalazłem kilka identycznych problemów, jednak rozwiązania brak.
Wydaje mi się, że jakaś wartość w rejestrze jest zmieniona. |
A konto gościa aktywne? Wydaje mi się, że możesz mieć aktywne (ukryte na ekranie powitalnym) i przez to od razu nie wyświetla się ple do wpisywania hasła, ale to tylko domysły...
|
.Net Franework instalowałem już kilka miesięcy wstecz, a problem mam od dziś.
|
Ja zawsze na XP instalowałem dot neta i nigdy nie miałem takich problemów M@X.
|
Nie instalowales czasem ostatnio .Net Franework? On dodaje jakies glupie konto developerskie (ASP.NET), przez ktore wlasnie ekran logowania staje sie wkurzajacy. Gdy sie je usunie problfm znika jak reka odjal!
|
Logowania, a hasło WinXP
Ilość załączników: 1
Podczas logowania do systemu WinXP_SP3 nie pojawia mi się pole do wpisywania hasła. Dopiero kliknięcie w konto (ikonę) je wyświetla. Wie ktoś jak przywrócić pole do wpisywania hasła podczas logowania?
Konto tylko jedno (administrator), opcje: "użyj ekranu powitalnego" oraz "użyj szybkiego przełączania..." są aktywne. PS. Wczoraj chodziło wszystko pięknie :P, a dziś...:sciana: http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...1&d=1325917812 |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:02. |