Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Gdzie znajdę program No HASP? (https://forum.cdrinfo.pl/f113/gdzie-znajde-program-no-hasp-9030/)

romanesco 08.12.2009 15:50

Z Lexem to jest ciężka sprawa, bo są trzy wersje: Omega, Sigma i Gamma. Każda się od siebie różni. Podejrzewam też że w zależności od tego są odpowiednie wersje kluczy. Przykładowo: klucz od wersji Gamma nie będzie pasował do wersji Sigma. Co więcej, u mnie w firmie mamy wersję Gamma. Przy zamówieniu prenumaraty trzeba było określić, czy chce się mieć dostęp do prawodawstwa unijnego, bo wtedy też jest inna wersja klucza. Jak widać możliwości jest sporo: w obrębie danej wersji w zależności od żądanego obszaru dostępu można mieć kilka rodzajów kluczy. Trzeba byłoby mieć dostęp do klucza oferującego "full version" i próbować obejścia...:D
Czarno to widzę.

LarryLurex 08.12.2009 15:15

Witam Wszystkich,
to mój pierwszy post na tym Forum więc proszę o wyrozumiałość.
Otóż widzę, że temat emulowania (łamania czy też omijania) zabezpieczenia sprzętowego programów (HASP) został zarzucony więc ponawiam pytanie moich poprzedników odnośnie tego, czy istnieje jakiś skuteczny sposób na korzystanie z programu zabezpieczonego sprzętowo (HASP) bez posiadania takiego zabezpieczenia. Mnie konkretnie interesuje program prawniczy Lex Omega. Potrzebuję stałego dostępu do aktualnych przepisów, orzecznictwa i komentarzy i dlatego moje pytanie. Aktualnie Lex Omega zabezpieczany jest HASPEM wpinanym do USB. Oznaczenia na kluczu to "Pro WBGTW 321-61 6001954 Alladin.com" jest jeszcze numer seryjny którego nie mogę podać z oczywistych względów. Pozdrawiam

yahol 27.10.2004 09:27

Skoro temat wrocil, a ja akurat cos takiego robie:) Serio.
Istnieja takie programy:
-HASP Emulator Pro.
-HASP Hardloch Emulator.
Oba dzialaja wylacznie pod Windowsami NT/2K/XP.
Dzialaja emulujac obecnosc klucza HASP w porcie LPT. Sa skuteczne przy programie Purple do edycji i montazu wideo, pod NT4. (sam program pod XP nie dziala)
Dziala pod XP odbezpeczajac zabezpieczony kluczem sprzetowym folder.
I jeszcze jedno:
-nie wiem jak dziala z kluczami sprzetowymi pod USB (nie pozwolono mi sprawdzic - wlasciciel programu)
-nie wiem jak emuluja klucze typu Macowego.
Ps: wydaje sie, ze emulator, przeciwnie do klucza, musi byc zainstalowan wczesniej, niz program ktory zabezpiecza.
No i jeszcze jedno: w Purple i tak konieczna jest obecnosc w slocie PCI karty FireWire.
Programy sa spore po ok.2 mb kazdy. I dosc popularne w sieci.

Turboni 26.10.2004 17:58

no ladnie znowu odgrzebujemy stare posty :D

gallus 26.10.2004 17:51

Cytat:

Napisany przez collapsar
A taki emu widziałes? Działa z Hasp 4.xx. :D

No twoja reakcja na ten temat była prawie natychmiastowa, patrząć na to, że pochodzi on z 2002 roku :> :klnie:

collapsar 26.10.2004 17:44

Ilość załączników: 3
Cytat:

Napisany przez dominix
Witam:-)
Probowalem wczoraj programiki odnosnie emulacji haspa i...dupa. Moze sa niewlasciwe, moze nie do tego typu kluczy a moze...sam nie wiem. W kazdym badz razie nie dziala mi i tyle.
Pozdrawiam

A taki emu widziałes? Działa z Hasp 4.xx. :D

Yahol 25.07.2002 01:01

Zbieg-u!
A jeżeli mam HASP bez płytki (z programem?) i naklejki (HardLock E-Y-E ALTXQ), to co mogę z nim zrobić?
Ale bez jaj! Za wesołka to ja tutaj robię:-D

MaciejT 25.07.2002 00:51

Znalazłem coś: http://www.software-key.org/haspsbs.html
Będę sprawdzał.

Pozdrawiam

MaciejT 24.07.2002 16:23

Cytat:

dominix napisa***322;(a)
Probowalem wczoraj programiki odnosnie emulacji haspa i...dupa. Moze sa niewlasciwe, moze nie do tego typu kluczy a moze...sam nie wiem. W kazdym badz razie nie dziala mi i tyle.
Pozdrawiam

Mi też.

Pozdrawiam

dominix 24.07.2002 13:21

Pozdrawiam

MaciejT 23.07.2002 13:10

Na moim też jest napisane HASP4.

Pozdrawiam

dominix 23.07.2002 12:33

Cytat:

Zbieg12 napisa***322;(a)
Dobra, cuś jest.
Tylko nie potrafię sprawić żeby działało.
Dominix napisz jak ci poszło.

Pozdrawiam

Niestety jeszcze nie sprawdzilem, nie mialem czasu. Moze dzis wieczorem mi sie uda. Szczerze mowiac wydaje mi sie, ze bedzie z tego lipa, no ale moze. Lipa dlatego, ze mam najprawdopodobniej haspa4 a na niego w/w programy nie dzialaja. Poza tym czytalem troche o haspach w necie i...sa narzedzia ogolnie dostepne sluzace do stworzenia emulatora, jednakze gotowca nikt nie podal:-(. A programista ze mnie taki...hehe ze az cos:-(
Pozdrawiam i jak cos uwalcze dam znac.

MaciejT 22.07.2002 15:00

Dobra, cuś jest.
Tylko nie potrafię sprawić żeby działało.
Dominix napisz jak ci poszło.

Pozdrawiam

oldgringo 21.07.2002 17:56

Cytat:

Zbieg12 napisa***322;(a)
Dzięki,
Jeśli zadziała jesteś WIELKI

Pozdrawiam

Jeżeli się zrehabilitowałem ,to napisz.Bo nie mogę spać po nocach.;)

MaciejT 21.07.2002 00:51

Dzięki,
Jeśli zadziała jesteś WIELKI

Pozdrawiam

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:32.