![]() |
Cytat:
Polecam ten o którym wspomniałeś - CUE Splitter. Mając plik CUE dla ścieżki dźwiękowej zrobisz to nim idealnie. Cytat:
Jeżeli nie posiadamy arkusza CUE to tylko zaawansowanym programem do edycji dźwięku to zrobimy - będzie musiał z automatu wykryć przerwy... |
Popieram Beriona, Foobar sprawdza się bardzo dobrze.
|
|
Foobarem też można. Wczytując CUE wyświetli listę utworów pobraną właśnie z cue sheet. Zaznaczasz wszystkie utwory i na którymś ppm -> Convert i wybierasz do czego, jak i z czym.
|
P.S. Ale gdy dodaję katalogi z poziomu "przeciągnij i upuść" - wtedy można je dodawać. Ciekawe, co? :)
|
Dzięki za XRecode II :)
Z początku mogłem dodawać katalogi. Teraz gdy zaptakuję katalogi i daję OK - program mi się zamyka i tyle. Mogę jedynie dodawać pliki. Nie wiem z czego to wynika... Ale sam progs genialny i prosty w obsłudze. |
http://www.cdrinfo.pl/artykuly/nagry...ue/strona6.php (jak masz CUE)
No i własnie odkryłem,ze jak masz CUE to darmowy XRecode II, razem podzieli i skonwertuje Ci jeden długi plik np APE na kilka FLACów. Program prosi o zgodę na wykorzystanie CUE, gdy je widzi w katalogu obok długiego pliku APE(albo innego). |
Czym są owe Metadane? Plik cue czy log?
Sęk w tym, że nie zawsze mam płytkę... ;) Polecisz jakiś program? Pozdrawiam Negatyw |
Jeżeli masz sam plik audio bez metadanych to tylko wyspecjalizowanym programem podzielisz z automatu - będzie się starał wykryć przerwy. Niestety nie będzie to zbyt idealne.
Polecam zrzucić płytkę raz jeszcze z informacjami o przerwach. |
Z wv+cue, ape+cue na FLAC z podziałem na utwory
Witam
Czasem płytka w formacie bezstratnym, występuje jako: - wv+cue - ape+cue - jeden długi flac Czy istnieje prosty w obsłudze program, który przekonwertuje mi z różnych formatów na FLAC od razu go dzieląc na poszczególne utwory? Do tej pory funkcje te realizuje "krok po kroku" kilkoma programami (Easy CD-DA Extractor 15, Medieval CUE Splitter, Pazera Free Audio_Extractor). Pozdrawiam Negatyw |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:11. |