![]() |
Odzyskać film z płyty DVD
Witam wszystkich.
Mam straszny problem. 4 lata temu dostałem płytę z naszego ślubu i kilka kopii. Jak to zwykle film był oglądany przez kilka miesięcy, a później poszedł na półkę. Kilka dni temu ktoś ze znajomych mi zgłosił, że płyta z filmem z wesela nie działa. Sprawdziłem kopie jakie posiadam w domu i żadna z nich nie jest czytana w DVD, laptopie, stacjonarnym itd. Film jest nagrany na TDK DVD-R 1x16 EXTRA FINE MATT. Nie mam żadnej kopii na komputerze, nie przegrywałem filmu na inne nośniki... Pomóżcie |
Nic Ci nie pozostaje jak najpierw u znajomych popróbować ( są różne napędy i różnie odczytują ) a jak nie da rady to jakiś program ( soft ) do odzysku danych z dvd ( i tu google się kłania :) )
|
Nie jest czytana jako film, czy w ogóle jej w systemie nie widać?
|
Nie jesteś jedyny z takim problemem, już kiedys jeden zapis slubu ratowałem...
Jeżeli żadna nagrywarka nie widzi płyty zupełnie to raczej po ptokach. Jeżeli widzi to spróbuj DVDisaster. Na każdej nagrywarce mozesz odczytywać kawałek plyty (np na pendrive) i program poskłada to w całość automatycznie. |
Przy "padających" płytach dobrze wypadają napędy samsunga.
|
program isobuster :)
|
uratowałem dwie płyty dzięki nap. samsunga jedna niestety nie zaskoczyła i nie dało rady już nic. Zostawiam w nadziei, że nowe technologie mi pomogą kiedyś bo treść na płycie jest mi bardzo bliska :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:51. |