![]() |
FMCB problem z grami psx
Jestem nowy więc się pierw przywitam :)
A teraz opisze mój problem: A otóż kupiłem ps2 fat z 50004 od kumpla ma on chipa (nie wiem jaki) i tutaj mój problem tkwi jak włożę grę do napędu psx nie ważne czy kopie czy originał obie działają bez free mc boot. ale jak go wgrałem nie wczytują się w ogóle gry z psx a normalne gry na ps2 działają mógłby ktoś mi wytłumaczyć co i jak ?:) wersja fmcb 1.8 z góry dzięki i pozdrawiam Kefu :) |
Jest to całkowicie normalne zjawisko. Gier na CD nie uruchomisz na FMCB w żaden sposób (nie licząc oryginalnych PSXCD-ROM i PS2CD-ROM z tego samego regionu co konsola).
Nic z tym nie zrobisz. To tak działa. |
No ale nawet oryginalne płyty na FCMB nie działają :/
|
Jeśli są z innego regionu niż konsola to nie będą i to też jest normalne.
|
Ale Konsola To PAL Płyty tez PAL. Więc nie rozumiem czemu się nie odpalają :/ Sorki ale siedzę w tym dopiero od 2 dni :)
|
Najwyraźniej nie. ;]
Masz pewnie nieoryginalne (tłoczone CD-ROM lub CD-R z czarnym pigmentem). |
Ale jakby były nieoryginalne to by na nie przerobionym psx nie działały a działały to są dema z gazet.
|
Zgadza się. Chyba, że nie wiesz, co masz w konsoli.
Po za tym, gry mają oznaczenia, konsola też. Trzeba być pijanym aby pomylić PAL z NTSC. Także dziwne. Do gier z PSX i tak wymagane jest karta do PSX, więc można tą kartę pamięci z FMCB po prostu nie wkładać do PS2. ;] |
No to tak będę robił :) A co do pomyłki to na 100% Jest To PAL :) A teraz jeszcze jedno pytanko co do SMS jest problem z nim bo gdy go włączę to kreci się kółko ładowania i nic się nie dzieje czy to musi być jakiś specjalny folder na pendrive żeby normalnie ruszało?
|
Temat jest o FMCB i grach z PSX na nim.
Poszukaj tematu o SMS i tam zadaj takie pytanie. Forum to nie chat. ;] |
Napisałem tutaj bo nie chciałem zakładać nowego tematu i robić spamu ale ok...
|
Właśnie zrobiłeś poprzez mieszanie w jednym temacie dwóch rożnych zagadnień. ;)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:22. |