![]() |
Co oznacza "GZFY" na karcie pamięci?
Witam :)
Kupiłam niedawno 4GB kartę pamięci do telefonu. Z przodu w kółeczku jest na niej numerek 2 natomiast z tyłu jest na niej naklejka, na której jest napisane "GZFY" i podany jest jakiś numer ... Dałam za nią 30zł lecz usłyszałam dzisiaj, że jest warta o wiele więcej. Dowiedziałam się również, że jest to karta kolekcjonerska, której wartość ceni się na około 180zł ponieważ ma bardzo szybką prędkość zapisu i tą naklejkę. Obszukałam google i nie znalazłam nic gdzie by było napisane co oznacza to "GZFY". Moje pytanie brzmi co oznacza ten skrót oraz czy faktycznie ta karta jest tyle warta a jeśli nie to jaka jest jej wartość :) |
Karty produkują firmy, więc miło by było gdybyś podała producenta i nazwę modelu.
Tego skrótu/nazwy nigdy w życiu nie słyszałem. |
Firma i model to YZFC
Karta wydana została w 2003 albo 2004 roku ;) Dodam, że od 2007 roku ta firma nie istnieje, zastąpił ją Sandisk :) |
Pierwsze słyszę o czymś takim :O
|
hmm kto kolekcjonuje karty pamiec :) moze to prototyp jakis :D
|
Czy to jest taka dwójka w kółeczku?:
http://www.comparestoreprices.co.uk/...c--class-2.jpg Jeżeli tak, to niestety karta jest bardzo niewiele warta. GZFY i numer z tyłu to pewnie po prostu numer seryjny. |
SanDisk SD class 4, nówka sztuka jest warta, 23 złote, a to już też jest karta prawie kolekcjonerska, przynajmniej ja mam kolekcję, bo przy takiej cenie nie opłaca się kasować, wywalam tylko nieudane fotki. Mam 3 w użyciu i 4 zapakowane w zapasie. :D
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:47. |