![]() |
Ilość załączników: 1
|
Polecam myszkę z Biedronki ;)
HP X4000, laserowa 1600 dpi, cena 39,99zł fajna :taktak: |
Problem w tym, że ty sprzętowi Apple nigdy nie masz nic do zarzucenia. Jesteś nieobiektywny.
Myszki Apple nie mialem w ręku, jednak po przejrzeniu wielu recenzji, testów jestem gotowy raz jeszcze napisać, że raz myszka jest średnia. |
I poniewaz przeczytales w internecie nie majac w rece to wspolczujesz uzytkownikom myszek Apple?
Fajnie. Ja Magic Mouse coraz rzadziej uzywam ale dlatego ze przesiadlem sie na Magic Trackpad. Nie mam jej nic do zarzucenia! |
@Qbiak na myszkę masz gwarancję. Jak padnie to wymienią styki. Miałem już kilka tańszych ~40-50zł i mikroprzekaźniki padały po 6 miesiącach...
Co do M705 to na początku byłem sceptyczny - wysoka cena itp. Szukałem czegoś tańszego. Jednak jak spojrzeć z perspektywy czasu to dokonałem świetnego wyboru. Jakość wykonania stoi na b. wysokim poziomie. Jeżeli będziesz o nią dbał - nie naciskał przycisków na siłę tylko po to aby je sprawdzać to pewnie długo posłuży. Pamiętaj tylko nie brać tej z pierwszego posta ani niczego podobnego, bo będziesz żałował :P Może i dotyk to fajny bajer, jednak nieergonomiczny kształt, oraz właśnie brak dodatkowych przycisków da się we znaki. p.s. Współczuję wszystkim z myszkami od Apple ;-) Nie piszę tego bo do Apple mam bardzo negatywny stosunek, ale dlatego, że w wielu recenzjach ludzie narzekają na tę myszkę. Największa wada to nieergonomiczny kształt. |
Microswitche w Mousemanie Cordless wymieniałem po ok. 12 latach intensywnego używania. Teraz katuję M705, zobaczymy ile wytrzyma. Z drugiej strony jednak nie będę pozbawiał się komfortu użytkowania tej myszy z obawy na jakieś dwukliki - mam 3 lata gwarancji, a jeśli tylko tyle wytrzyma to i tak będzie warto. To już druga M705 w domu - jedna ma 1,5 roku, druga świeża, od ca. lutego. Obie pracują na razie bez zastrzeżeń.
|
Cytat:
|
Jak się nie ma wymagań, to Logitech M185 i wszystko. :>
Mam poprzedniczkę M180, dla mnie nic więcej nie trzeba... :fiu: |
Używałem wiele myszy... zwykle najtańszych. Dwuklik trafił mi się raz w jakiejś myszce Dellowskiej dołączanej do zestawu. W najtańszych Logitechach mi się to nie przytrafiło.
To w myszy za 150 peelenów zdarza się to nagminnie? :ysz: |
After a few years of use...
Raz na kilka lat chyba można zainwestować złotówkę i pół godziny pracy w wymianą przełączników. Poza tym pokaż mi myszkę innego producenta która podziała te kilka lat. @andy, nie masz racji... ;) |
|
@Qbiak możesz rozwinąć o co chodzi z tym podwójnym kliknięciem?
@Reetou chyba kupiłeś ją w tym samym czasie co ja,nmam rację? ;-) |
Cytat:
Załącznik 59737 |
Podwójne kliknięcie, to chyba dosyc poważna wada po pewnym czsie? W komentarzach o myszce często powtarza się ten minus.
|
Cytat:
Załącznik 59736 |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:30. |