Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Pomóżcie biednej kobiecie ;-) (https://forum.cdrinfo.pl/f2/pomozcie-biednej-kobiecie-9061/)

Dominika 20.07.2002 12:50

Pomóżcie biednej kobiecie ;-)

Jak zmusic LiteOn 24102B do nagrywania z predkością X4 ? Czy ktoś może mi pomóc ? Nie będę robiła wywodów po co mi to, bo i tak wiadomo że chodzi o CD Audio. Sama sobie nie poradzę...

bas 20.07.2002 13:46

nero

Po naciśnięciu nagraj masz do wyboru prędkość.

Plemnik 20.07.2002 13:54

Niezupełnie tak to wygląda - Nero nie udostępni przy tym modelu prędkości nagrywania niższej niż 8X. Z tego co wiem nie da się jej (nagrywary) zmusić do palenia z taką prędkością, przynajmniej w tym sofcie. Juz co najmniej raz ten problem był tu rozpatrywany ale o ile pamiętam nic konstruktywnego nie udało się wymyśleć. Mam ta samą nagrywarę i palę audio 8X i nie ma problemów więc chyba śmiało możesz też tak zrobić, no chyba że Bozia obdarzyła Cię słuchem absolutnym (tj ja na dość dobrym jakościowo sprzęcię grającym nie słyszę żadnych zniekształceń, tyle, że ja słucham głównie metalu więc...;-) ) Słyszałem, że w programie WinonCD można tą nagrywarę zmusić do palenia X4 ale nie wiem na pewno bo nie próbowalem.

ThanatoS 20.07.2002 14:45

Można zmusić, ale płyta audio posiada wiele błędów i np. nic nie słychać, albo same trzaski, albo ze 2 utwory słychać z iluś tam. Chyba że nagrywasz na płytach RW to wtedy nie ma problemu. Możesz wtedy nagrywać nawet 2x.

Shider 20.07.2002 14:51

Re: Pomóżcie biednej kobiecie ;-)

Cytat:

Dominika napisa***322;(a)
Jak zmusic LiteOn 24102B do nagrywania z predkością X4 ? Czy ktoś może mi pomóc ? Nie będę robiła wywodów po co mi to, bo i tak wiadomo że chodzi o CD Audio. Sama sobie nie poradzę...
wlaz plyte cdrw 1-4x i przed wypalaniem wyciagnij i jak p[oprosi o plytke wrzuc mu cd-r
nie wiem czy to zadziala ale mysle ze powinno sie jakos dac

Sebastian997 20.07.2002 15:56

Cytat:

Plemnik napisa***322;(a)
Niezupełnie tak to wygląda - Nero nie udostępni przy tym modelu prędkości nagrywania niższej niż 8X. Z tego co wiem nie da się jej (nagrywary) zmusić do palenia z taką prędkością, przynajmniej w tym sofcie. Juz co najmniej raz ten problem był tu rozpatrywany ale o ile pamiętam nic konstruktywnego nie udało się wymyśleć. Mam ta samą nagrywarę i palę audio 8X i nie ma problemów więc chyba śmiało możesz też tak zrobić, no chyba że Bozia obdarzyła Cię słuchem absolutnym (tj ja na dość dobrym jakościowo sprzęcię grającym nie słyszę żadnych zniekształceń, tyle, że ja słucham głównie metalu więc...;-) ) Słyszałem, że w programie WinonCD można tą nagrywarę zmusić do palenia X4 ale nie wiem na pewno bo nie próbowalem.
W WinOoCD da sie ustawic predkosc x6. Przynajmnie w wersji 5.X.

Sebastian997 20.07.2002 19:19

Ej, a moze znajdzie sie jakis mlody, zdolny programista i sam pogrzebie w tym biosie, co ? ;-))) Jest tu taki ? ;-)

Shider 20.07.2002 19:21

Cytat:

Sebastian997 napisa***322;(a)
Ej, a moze znajdzie sie jakis domorosly programista i sam pogrzebie w tym biosie, co ? ;-))) Jest tu taki ? ;-)
na poziomie assamblera bawic sie biosem nagrywarki???
masakra
jakby to bylo takie latwe to co chwile wychodzilyby jakies poprawione biosy

do grzebania potrzebnybylby kod zrodlowy biosu, bez tego to mozna predzej napsuc

Macio.Men 20.07.2002 20:01

Hehehehehehe

Seba997, mam rozumieć że pokryjesz koszty sprzętu do testów na naszych nowych biosach ;).

Sebastian997 21.07.2002 00:03

Chłopcy, to było pytanie retoryczne ;-))))

Shider 21.07.2002 10:03

Cytat:

Sebastian997 napisa***322;(a)
Chłopcy, to było pytanie retoryczne ;-))))
dlaczego gdyby ktos byl w stanie wykrasc kody zrodlewe tych biosow to czemu nie? wtedy to mozna sie za nie zabrac :) i nawet 52x52x60 zrobic :)))

ThanatoS 21.07.2002 12:23

Re: Re: Pomóżcie biednej kobiecie ;-)

Cytat:

Shider napisa***322;(a)

wlaz plyte cdrw 1-4x i przed wypalaniem wyciagnij i jak p[oprosi o plytke wrzuc mu cd-r
nie wiem czy to zadziala ale mysle ze powinno sie jakos dac

Przy tym założeniu gdyby nagrywarka dała się nabrać, będzie nagrywać CD-R w taki sposób jak płytę RW i z tego powodu płytki wylatują do kosza.

Shider 21.07.2002 12:45

Re: Re: Re: Pomóżcie biednej kobiecie ;-)

Cytat:

ThanatoS napisa***322;(a)

Przy tym założeniu gdyby nagrywarka dała się nabrać, będzie nagrywać CD-R w taki sposób jak płytę RW i z tego powodu płytki wylatują do kosza.

nie byloby tak jak mowisz bo to nie ma wiekszego znaczenia ale nagrywarka nie da sie jednak nabrac - sprawdzilem

bgn 22.07.2002 09:04

Domonika - daj sobie spokoj.X8 to zupelnie dobra i gwarantujaca dobra jakosc audio predkosc nagrywania. Przekonanie,ze x2 lub x4 jest tak samo stereotypowe jak to , ze wiejskie powietrze jest zdrowsze od miejskiego

Zetoxa 22.07.2002 13:02

... słuchaj Dominika bgn'a, powietrze wiejskie jest zdrowsze od miejskiego (szczególnie gdy w pobliżu jest Bacutil :o :o :o ).

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:43.