![]() |
CD na DVD
Witam i pozdrawiam Beriona :p
Wczoraj dorwałem grę,rzadko spotykaną...Auto Modellista! Ona waży 64xMB,strzelam że to obraz z cd. A FMCB ma problem z cd. Więc jak tą grę przerobić na DVD? |
|
A nie prościej uruchomić ją z USB/HDD/SMB? Jeśli deweloper dodał sprawdzanie LBA to opis z linka na niewiele Ci się zda.
|
HDD jeszcze nie mam,z pena będzie trochę ciężko bo ma FAT32 i nie pamiętam jaką ma max. pamięć...1 czy 2gb?:P i druga sprawa gdy połączę grę programem dziellacz mam chyba obraz ale bez rozszerzenia. Dopisałem .iso i po patchowaniu ESR pisze No UDF Descriptor. Po podpięciu do UltraISO : Wolumin ISO 9660 nie wykryty(coś w tym stylu). Nie wiem co z tym zrobić ;/
|
Zmień *.iso na *.zip i spróbuj wypakować - wtedy powinno się pojawić *.iso ;)
|
Cytat:
Cytat:
O No UDF Descriptor, poszukaj sobie w ESR FAQ. Dlaczego Ultra ISO się nie nadaje do gier na PS2, poczytaj na forum. :P |
dziellacz to coś w stylu robienia partów (na sztuki lub na ileś tam MB,zależy jak ustawisz)
Ich rozszerzenie .001,.002 itp ;p Jakimś wielkim cudem udało mi się zmienić .bin/cue w .iso (z CD na DVD) dzięki Twojemu poradnikowi. Szkoda że napęd w lapku nie pali/czyta płyt to bym nagrał i sprawdził na PS2 jak gra chodzi. Wrzucę ją na pendriva. I głupie pytanie: by grać z pendriva trzeba grę patchować tak jak przed wypaleniem na DVD? :P Co do pam. Mój pendrak ma 8GB, ma system plików FAT32(tak piszę gdy chce sformatować i gdy próbuję wrzucić obraz 6GB że nie pomieści) Na USBAdvence piszę : Device has no installed games. ;/ Jakiś inny sposób odpalenia z pam. ? |
Odnoszę wrażenie, że nie czytasz ze zrozumieniem moich odpowiedzi. Napisałem, że maksymalna wielkość pliku w FAT32 i innych "fatopodobnych" systemach plików to 4GB. Gdybyś użył wyszukiwarki na forum, dowiedziałbyś się że gry dla USBA/OPL na FAT32, które przekraczają 4GB dzieli się na kawałki z indeksem np. za pomocą USBUtil.
|
Więc źle odnosisz :) Bo grę wrzuciłem na pendrive. Normalnie,bez dzielenia. Gra ma ok. 700MB. Teraz mam problem bo USB Advence jej nie widzi a jest w formacie .iso i spatchowana.
|
USBA nie widzi gier bez indeksu i części bez prefiksu. W ogóle nie używaj tego programu ponieważ jest przestarzały. Poszukaj informacji na temat OPL.
|
Z nim za dużo roboty ;/ Mam go na mc ale też nie znajduje obrazu. Już wolę do jutra przeczekać,pójdę do wujka i sobie spokojnie grę na płytę nagram
|
Użyj programu USBUtil aby zainstalować grę na pendrive'ie ;)
http://psx-scene.com/forums/f100/usbutil-iseko-59785/ Aby ją uruchomić odpal Open PS2 Loader (minimum wersje 0.8) z MC lub USB ;) |
Odpalilem OPL 0.8,gre zainstalowalem tym programem i zacielo sie przy zielonym screenie(te kolorowe migajace po patchowaniu esr) :c
|
Jakie opcje wybrałeś?
|
Przede wszystkim jaka to gra (tytuł i region)?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:38. |