![]() |
Odzyskanie zdjęć z karty xd.
Mam takie pytanie. Czy można odzyskać zdjęcia z karty xd, które zrobione były prze trzema laty. Zostały usunięte, a na karcie robione były inne zdjęcia.
Bardzo mi zależy na tych fotkach. Dodam, że jestem likiem jeżeli chodzi o sprawy odzyskiwania danych. Bardzo proszę o pomoc. |
nadpisanych danych domowym sposobem sie nie da
mozna zlecic sprawe labolatorium specjalistycznemu - ale koszty pojda w tysiace a wynik raczej watpliwy w przypadku karty pamieci (mozna sie skontaktowac z takowym labo i przedstawia szanse - zapewne znikome - i cene - na pewno niewaska) |
Szansa domowymi sposobami (czyli przy wykorzystaniu dostępnych aplikacji) byłaby, gdyby po usunięciu tych zdjęć na karcie została zapisana jedynie niewielka liczba kolejnych. Wówczas nie wszystkie starsze pliki byłyby nadpisane. Jeśli przez te trzy lata wielokrotnie były wykonywane i usuwane kolejne zdjęcia, to tam nie ma czego szukać.
|
Copy Bad Pro albo darmowy też dobry Reccuva. Na Linuksa Photorec.
Odzyskają tylko te zdjęcia, które nie były nadpisane, a konkretnie sektory z których się "składały". Jeśli tamte fotki były nagrane gdzieś pod koniec, a później nie zapełniałeś karty to jest całkiem prawdopodobne, że je odzyskasz (lub chociaż ich kawałki ;]). |
Berion dobrze pisze. Ja polecam DMDE.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:36. |