![]() |
SKasowany (?) plik na płycie CD-R
Witam
Przepraszam, jeśli podobne tematy już były, ale jakoś nie mogę znaleźć dokładnie takiej samej sytuacji. Otóż na płycie CD-R nagrałem kilka plików i zostawiłem płytę otwartą, żeby coś później móc dograć. Po jakimś czasie dogrywając pliki w drugiej sesji, niestety zaznaczyłem jeden z plików nagrany w pierwszej sesji do skasowanie, po czym zamknąłem całą płytę. Efekt jest taki, że mam pliki z pierwszej i drugiej sesji, ale nie mam dostępu do skasowanego (?) pliku. Oczywiście rozumiem, że nie jest on fizycznie skasowany i gdzieś tam na płytce jest. Jest jakaś szansa go odzyskać ? Pozdrawiam: Leesior PS. Program Nero 7 |
Ja bym zrobił obraz płyty i potraktował go jakimś programem do edycji obrazów, np UltraISO.
Myśle, że są szanse, że bedziesz mógł dostać sie do wszystkich plików z pierwszej i do drugiej sesji. Ale nie jestem pewien, nigdy tego nie próbowałem. |
Kiedyś był program, który sobie z tym radził. Zwał się on CDRdiagnostic. :idea:
Jego twórców jednak ktoś przejął i program (zresztą zawsze płatny) stał się jeszcze droższy i już bodaj nie tak dobry jak kiedyś. :kreci_gl: Ale niewykluczone że w przepastnych czeluściach internetu trafić się uda na retail version starego cdrdiag'a, a wtedy... :> |
Isobuster chyba też sobie z tym radził.
Ten plik nie jest skasowany, on cały czas jest na płytce, tylko nie ma o nim wpisu w TOC płyty. |
Tak, dzięki za odpowiedzi.
Rozumiem, że plik nie jest skasowany - spróbuję któregoś z poleconych programów. EDIT UltraISO zadziałał :) Dzięki :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:09. |