![]() |
Outlook 2010 i przeniesienie kont
Z formatowałem dysk i chciałem przenieść kont wraz z danymi z outlooka 2010.
Zgrałem wszystkie pliki z katalogu C:\users\AppData\Local\Microsoft\Outlook\ Zainstalowałem na nowo outlooka na nowo postawionym systemie. Założyłem konto i przegrałem pliki do tego katalogu jak zawsze ale niestety okazało się że teraz outlook założył mi nowy plik do tego konta w katalogu C:\Users\nazwakonta\Documents\Pliki programu outlook\ Teraz nie wiem jak sobie z tym poradzić, bo w tym pliku outlook.pst co zgrałem z wcześniejszego systemu miałem dwa konta pocztowe. Teraz po otwarciu tego pliku mam wszystkie emaile razem zmieszane. Dziwi mnie jeszcze jedno, bo założyłem jeszcze jedno konto na gmaili i jak dodałem je do outlooka, to już umieścił je w C:\users\AppData\Local\Microsoft\Outlook\ |
Nigdy nie używałem tego programu, ale nie lepiej było eksportować konta i ustawienia z poziomu programu? Lepiej w sensie bezpieczniej, wiesz, to Microsoft. ;]
http://office.microsoft.com/en-us/ou...001103081.aspx - - - Polecam The Bat. Np. portablowego Voyagera. ;) A jak potrzebny jakiś prosty klient to Thunderbird. Opera ma wbudowany, do Lisa są wtyczki itd. |
Cytat:
Za instalowałem Outlooka 2007 i wgrałem te bazy a potem zrobiłem upgrade do 2010. |
Cytat:
|
W jaki sposób umiejscowić cały profil programu Outlook 2010-13(nie tylko plik *.ost konta exchange) w dowolnej lokalizacji?
Wiem jak zmienić lokalizację pliku cache - ost, jednak ZA NIC nie wiem jak zmienić lokalizację całego profilu... |
Nie zagłębiałem się w ten temat nigdy, ale o ile mi wiadomo, oprócz zmiany lokalizacji plików danych, czy to *.ost, czy *.pst nie ma takiej możliwości. Ustawienia profili są trzymane w rejestrze, więc jak już to przypuszczam, że to jedyna możliwość jakichkolwiek zmian.
|
Już wiem dlaczego nie lubię Microsoftu.
|
Albo są hardkodowane.
|
*****E tylko to tak mogli zrobić.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:27. |