![]() |
dawno?
|
Ja swoje do szkoły już dawno spaliłem. Tak z wszechogarniającej niechęci. ;]
|
Do czasu...
Cytat:
|
Nie będzie można bo są jeszcze stare konsole i stare gry. :D
|
Widziałem gry na tablecie z Androidem ICS.
Cena od 2 do 30zł za grę. Handheldy już przegrały. Jeszcze tylko niech ktoś wypuści tablet z normalnym sterowaniem (przyciski). I będzie pozamiatane. |
Cytat:
|
Na dodatek ze świecą dziś szukać easter eggów itp. Nawet po ukończeniu gry nic nie się zwykle nie dostaje, w nagrodę etc. Tak trywialne rzeczy jak np. wdzianka, nowe postacie czy tryby rozgrywki odblokowuje się... portfelem. Gry wyłażą poważnie zabugowane, nawet te topowe AAA.
Jak przejdą w zupełności do chmury, a jeszcze nie daj Bóg miły na model F2P to będzie koniec tej rozrywki. |
I dlatego nowe gry są do d**y.
Gra polega na tym, że wymaga się czegoś od gracza. Satysfakcję i radość daje spełnianie tych wymagań swoimi umiejętnościami (zręczność/logiczne myślenie/taktyka). Jak się nic nie wymaga to gra jest nudna jak flaki z olejem. http://www.youtube.com/watch?v=C4yIxUOWrtw Nic dodać nic ująć. |
To zależy jak rozpatrywać słowo "lepsze". Graficznie bezwzględnie nie (choć kiedyś brak możliwości zmuszał do kreatywności), ale już pod względem trudności tak. Obecnie ukończenie większości gier to łatwa sprawa.
|
Nie, gry nie były lepsze, tylko my z nostalgią wspominamy stare czasy, kiedy to nierzadko byliśmy młodzi i z zapatrzeniem grywaliśmy w gry, które straszyły pikselami, a jednak dawały tyle radochy, że głowa mała.
To trochę jak ze starszymi ludźmi wspominającymi komunę. Że niby lepiej, bo praca była, pieniądze też i o nic człowiek się nie martwił. A wszyscy wiemy, jak było. ;) Trzeba iść z duchem czasu, ale także pamiętać, co było kiedyś. Ale bez wypaczeń. :) |
Dok***322;adnie tak. Ale dobrze, ***380;e s***261; kontynuacje dobrych serii jak Fifa, PES, GTA. NFS ostatni dobry to MW. No i zamiast nowych gier to lubi***281; pogra***263; w klasyki jak Postal, Carmageddon czy CS.
|
Ja bym się najpierw zastanowił, co oznacza, że gry są lepsze, bo przecież zwykle to tylko jakieś cechy gry są lepsze, jeżeli jakaś cecha jest ważniejsza dla ciebie to na jej podstawie uznasz, że gra jest lepsza. Na pewno nowsze gry są ładniejsze graficznie (wizualnie), ale jeżeli chodzi o grywalność to sam nie wiem, wydaje mi się, że kiedyś większą miałem ochotę posiedzieć na jednej grze i np. kilka razy przejść, ale może to kwestia wieku, a nie samych gier. Pamiętam jeszcze na pegasusie grało się wiele razy w contrę lub mario, a siadając do dzisiejszej gry, nawet gdy jej nie przechodzę z braku czasu, nie wydaje mi się, abym chciał w nią odnowa zagrać, natomiast w contrę z kolegą jak najbardziej mogę grać :)
|
Dwa dni temu akurat oglądałem sobie Superfroga na YT.
Startując z trzeciej dyskietki było rysunkowe intro :D |
no np. SUPERFROG co to była za gra! albo DuneII
|
Pamietajcie tez, ze mielismy wiecej czasu na granie. Nie bylo obowiazkow, rachunkow, problemow - mozna bylo loic do woli. A dzis? Jestem casualowcem i nie jest mi z tym zle... Gdyby nie casuale nie gralbym wcale. Kupilem kiedys Final Fantasy XIII z sentymentu. Od dwoch lat jakichs jestem gdzies w siodmym rozdziale - zacialem sie na jednym bossie. I ilekroc patrze na pudelko tak mi sie odechciewa, bo wiem ze nie mam czasu tego rozgryzac...
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:47. |