![]() |
Prośba do posiadaczy konta na FB
startujemy w konkursie ... i dalej bla, bla, bla ...
wraz z icemacową (no bardziej Ona) prosimy o głosy na nasz "niszowy" blog krótka instrukcja obsługi: - klikamy w linka https://www.facebook.com/visitnorway...70821966292724 - zaczynamy lubić aplikację (nie jest natrętna) - później klikamy "Głosuj" - oczywiście na www.miniclassic.pl DZIĘKUJEMY :taktak: |
Ciężko było...
12. |
Cytat:
chyba poszło dobrze ??? :D |
no to 13
:P |
nie mam konta na fejsie,
ze strachu :wow: :( |
Przed rychem? o.O
|
21 :jupi:
|
Icemac - sorry, ale się podepnę.
Prośba kolegi, który gra w zespole o głosy. Ja tam KW nie lubię, ale jak oni chcą tam zagrać... http://zagrajukuby.pl/track/TvA5Y |
Cytat:
|
Tak Jabba, napisz o czym teraz myślisz. :hahaha:
|
Same dobre rzeczy, choć rzeczywistość skrzeczy :)
Ale jest Dobro - a trwa już trzy lata. Muszę sobie pogratulować :). Niech moc będzie z Wami (oprócz osoby ignorowanej) ! |
Nie warto banować Paliego, on jest naprawdę nieszczęśliwy, wszystko w co wierzył upada z hukiem.
|
Ale psuł mi obraz horyzontu zdarzeń :)
|
Ale Koterski źle to ujął. Poetyka rydzykowa jest właśnie taka jak zaprezentował Jabba. Najpierw jest coś święto***liwym głosikiem a potem dopiero nienawiść, właśnie taka jak na filmie, płytka, ordynarna, to bardziej zawiść niż nienawiść - uczucie szlachetne. Byłem kiedyś na tzw. czuwaniu majowym, wierni podchodzili do mikrofonu i składali prośby w dowolnej intencji. Podeszło brzydkie dziewczę i najpierw standardowo wyklepała, że "pokój dla wszystkich ludzi" itd a potem nagle "i żeby tych wszystkich co Polskę niszczą, żeby ich szlag trafił, żeby ich to i tamto". Teraz to norma, część kleru konstruuje swoje wypowiedzi wyłącznie w ten sposób. Jest to metoda wyłącznie rydzykowa. Jak już tu kiedyś na forum pisałem, uczestniczyłem w terenowych badaniach etnologicznych na temat "prośby o cud", prowadzonych w Małopolsce, na Zamojszczyźnie i w Chorwacji. Nigdy, ani razu nie spotkałem się z czymś takim. Zdarzały się prośby negatywne np. o ukaranie kogoś, ale nigdy nie były połączone z prośbą pozytywną, z proszeniem o coś dla siebie, rodziny itd. Ale to bylo dawno temu, druga połowa lat 90 i wtedy jeszcze Rydzyk nie przeniknął do tradycji ludowej. Mechanizm opisany w psychologii, powszechny w sektach. Ludzie na których to zastosowano są w zasadzie bezwolni, zdolni do wszystkiego. Jabba zabiłby mnie, gdyby ktoś mu kazał. Udowodnione dawno temu. |
A tam proszenie o kary, strzelanie w tył głowy się liczy.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:25. |