![]() |
Może chodzi o upload 2GB danych.
Z drugiej strony pewnie jednak i tak będzie to szybsze niż rekompresja H264. |
Wytlumacz mi z jakiego powodu nie mozesz wrzucic MP4 720p na YouTube, skoro ja robie to ciagle...
|
Cytat:
Musisz przedstawić nam podstawowe informacje o pliku - http://mediainfo.sourceforge.net/pl Drugą metodą na obniżenie rozmiaru jest redukcja rozdzielczości, np o połowę. Łącząc to z obniżeniem bitreatu można zredukować jego rozmiar znacznie. Niestety bez podstawowej informacji o pliku nie wiele można podpowiedzieć. |
Program jest w obsłudze prosty do bólu, niestety "skonwertowanie do mniejszego pliku bez znacznej utraty jakości" wymaga pewnej wiedzy z zakresu ustawień kodeków.
Po otworzeniu pliku po lewej stronie ustawiasz kodek video, audio i kontener, a następnie zapisujesz plik. I to właśnie od ustawień kodeka zależy jakość i rozmiar pliku. Podpowiem że najmniejsze pliki generalnie uzyskasz kompresując wideo do H264 (MPEG 4 AVC) albo Xvid (MPEG 4 ASP). To jak ustawić kodeki (a zwłaszcza H264 ma dużo ustawień) na pewno znajdziesz w necie. edit: Jak nie wykrywa ścieżki dzwiekowej to moze nie do końca jest to standardowe MP4, spróbuj jeszcze programu handbrake. |
A czy może znasz się na tym programie? Odpaliłem go i powiem szczerze, że jestem troszkę zielony
Poza tym wyskakuje mi jakiś błąd na początku i pisze, że nie wykrywa ścieżki dźwiękowej |
|
Jest to plik w formacie MP4 bodajże w formacie 1280x720
|
Napisz coś więcej o tym pliku :taktak:
|
Konwersja pliku z Nokii N8
Witam. Ostatnio nagrywałem dość duży plik z Nokii N8 który zajmuje jakieś 2Gb. Jest to film HD i potrzebuje go skonwertować do jakiegoś mniejszego pliku (tak by dało się go wrzucić na YouTube). Ale również nie chcę bardzo stracić na jakości. Czy jest jakiś dobry(free) program do tego? I jaki format konwersji byłby najlepszy? Proszę o pomoc
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:16. |