![]() |
Matsushita nie robi dobrych napędów. Jeśli dzieje się tak w każdym programie, być może jest to kwestia fw i nic z tym nie zrobisz. Zgaduję. Dotychczas wszystkie moje napędy obecność nośnika sprawdzają tylko przy starcie i po zamknięciu tacki.
|
Matshita UJ8B0 szuka płyty podczas korzystania z programów multimedialnych
Jako, że jest to moja pierwsza wiadomość na forum - Witam serdecznie wszystkich.
Mam problem. Posiadam notebooka Asus K53SV właśnie z powyższym napędem. Problem polega na tym, że podczas uruchomienia jakichkolwiek programów multimedialnych, takich jak Media Player Classic Home Cinema x64 czy Windows Media Player (zainstalowany jest Windows 7 x64) powyższy napęd szuka płyty... Jednak nigdy takowej w środku nie ma. Jest tak za każdym razem i w sumie nie mam pomysłu co mógłbym zrobić... Jedyna różnica jest taka, że w MPC HC napęd szuka płyty dopiero po kliknięciu w menu "Plik" co powoduje, że na dobrych parę sekund "zamrażany" jest cały program, w WMP nic nie jest zamrażane - ale zaraz po uruchomieniu następuje to przeszukiwanie napędu. Udało mi się znaleźć identyczny problem. Nie mogę co prawda podawać linków na forum jeszcze z tego co widzę, ale w google wystarczy wpisać: Asus K53SV Matshita i pierwszy wynik to powinien być temat o nazwie: Laptop DVD drive randomly checks for disc while empty Niestety nic z podanych tam porad nie działa. Sytuacja jest identyczna nawet w Trybie Awaryjnym. Szukałem na forum, ale nic podobnego nie znalazłem. Sama nazwa napędu odstrasza, na forum widziałem, że padały stwierdzenia, że to prawdziwy "shit"... Wierzę wam na słowo, jednak jak na razie parę płyt mi odczytał bez problemu. Nie mam jednak pojęcia skąd taki problem... Macie jakieś pomysły? Bios w laptopie najnowszy, innych firmware do tego napędu nie znalazłem, tzn. wersja 1.00 to chyba pierwsza i ostatnia... Pozdrawiam serdecznie i proszę o pomoc. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:38. |